Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından, Halkların Demokratik Partisi(HDP)’ye Yönelik geniş çaplı düzenlenen operasyonda 91 kişi gözaltına alınmasının ardından Hatay HDP İl Örgütü basın açıklamasında bulundu.
Hatay HDP İl Örgütü Adına İl Eş Başkanları Hülya Ateş Ve Kerem Nalbant tarafından, mücadelelerini tüm zamanlardan daha azimli ve kararlı bir biçimde yürüteceklerini vurguladıkları açıklamada şu ifadelere yer verdiler.              
“Dün sabah yine operasyonlarla uyandık. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından parti yöneticilerimiz, belediye eşbaşkanlarımız, belediye çalışanlarımız, eski parti üye ve yöneticilerimizin de aralarında bulunduğu 91 kişiye yönelik yeni siyasi soykırım operasyonu başlatılmıştır. Bu siyasi soykırım operasyonu kapsamında, Mersin, Adana, İstanbul ve Urfa’nın da aralarında bulunduğu birçok kentte çok sayıda kişi gözaltına alındı.
AKP ve MHP iktidarının sopası haline gelen yargı eliyle partimize ve muhalif kesimlere yönelik yürütülen bu saldırılar bizleri bu haklı ve meşru olan mücadelemizden geri adım attıramayacaktır. Tam aksine tüm zamanlardan daha azimli ve kararlı bir biçimde mücadelemizi yürüteceğimizi buradan bir kez daha ilan ediyoruz. Daha önce mahkeme Başkanı Bahtiyar Çolak’ın çete üyesi olmaktan soruşturmaya uğradığı, tanıkların ifadelerini geri aldığı ya da ifadelerindeki çelişkili ifadeleri, Kobani kumpas davasını nasıl boşa çıkardığı ortada dururken tekrardan benzer düzmece kurgularla arkadaşlarımız hakkında dayatılan bu mizansen de boşa çıkacaktır. 
AKP ve MHP  iktidar anlayışı ülkeye yaşattığı derin açlık ve yoksulluğu unutturmak için ha bire partimiz HDP şahsında tüm demokrasi güçlerine saldırmaktadır. İçerde polisiye yöntemlerle sürekli gerginlik hali, dış siyasette ise savaş politikalarını esas alarak başta, Kürt halkı olmak üzere demokrasi adına ne kadar kazanım varsa fütursuzca saldırmaktadır. Kendilerince HDP ve demokrasi güçlerine diz çöktürüp biat ettireceklerini sanıyorlar, Ancak yanılıyorlar. Bizler bu haklılığımızı ve meşruluğumuzu sizin gibi ulusal ve uluslararası kartellerin ve tarikatların icazeti neticesinde almadık. Bizler halklarımızın tarihten gelen haklı ve onurlu mücadelesinden aldık. Bu haklı ve meşru mücadelemiz sürecektir. Taki ülkeye beklenen büyük onurlu barışı getirinceye dek.
Hatay’dan bir kez daha sizleri uyarıyoruz. Gözaltına aldığınız arkadaşlarımızı derhal serbest bırakın. Bugün yakmış olduğunuz bu ateş yumağı yarın olur sizi yakar.”
  Foto-Haber:Nezahat Fırıncıoğulları
 

Editör: TE Bilişim