HDP Hatay İl Yönetimi  TBMM’de görüşmeleri devam eden  2022 bütçesi’ni halklara ve emekçilere kaynak ayırılmadığı gerekçesiyle eleştirdi.                                           
 İl Eş Başkanları, Kerem Nalbant - Aysel Eşiyok  İl Yönetimi Adına yaptıkları açıklamada şu ifadelere yer verdi. 
“Sarayın 2022 bütçesi TBMM’de görüşülüyor… Yine halklara ve emekçilere kaynak çıkmadı. Mecliste görüşülen bütçe, savaşın, yandaşın ve faizin bütçesidir.
Sarayın Bütçesi, emek sömürüsünün, gelir adaletsizliğinin, bölgesel eşitsizliğin,doğa katliamının, cinsiyet ayrımcılığının bütçesidir. Saray bütçesi, israfın, yolsuzluğun, talanın ve rantın bütçesidir. 
Buna mecbur değiliz!
Gelinen son aşamada ülke tarihinin en derin, ekonomik, siyasal ve diplomatik krizini yaşıyor. Toplumun ezici çoğunluğu açlık ve yoksulluk sınırının altında sefaletli yaşam tarzına mecbur bırakılırken, yandaşların bir eli yağdan diğer eli baldan hiç eksik olmuyor.
Saray iktidarının, kur faiz ve enflasyon karşısındaki çaresizliyi ekonomide telafisi zor yaralara sebep olmuştur. Bugün T.C Merkez bankasına doğrudan saraydan gelen talimatlar ülke içinde ve dışında, ülke ekonomisine ve saygınlığına güvensizliği arttırmıştır. Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi gelecek ülke uçacak demişlerdi. Ancak gelinen aşamada 5 müteahhit ve bir avuç riyakar yandaş dışında halinden memnun kimse yok. Esnaf,  memur işçi,köylü ve çiftçi perişan durumda. Kimse önünü göremez oldu. İcralık dosyalar tüm zamanların rekorunu kırıyor. Üniversite öğrencileri barınacakları yer bulamadıkları için haftalardır,sokakta ve parklarda yatar oldular. Başta, elektrik, mazot ve gübreye art arda yapılan fahiş zamlar yüzünden çiftçilerin beli iyice bükülmektedir. Milyonlarca hektarlık toprak terk edilirken beraberinde on binlerce çiftçi de üretimden kopmuştur. Tamda bu manzaranın yegane müsebbibi,demokrasiyi,insan haklarını ve hukuk devletini  hiçe sayan ‘Tek Adam’ yönetim anlayışıdır. Bu sistem doğası gereği krizi beraberinde getirmiştir.Uzlaşmadan ve denetimden uzak oluşunun yanı sıra liyakate dayalı kadroları ataması gerekirken,liyakatsiz biat eden,ufuksuz  kadrolar ülke yönetimine adeta çökmüş durumdalar.
Türkiye'de 10 Milyonu aşkın asgari ücretlinin 2022 yılı zam görüşmeleri, asgari ücret tespit komisyonu tarafından görüşülmeye başlandı. Halkların Demokratik Partisi olarak son zamanlarda kurda yaşanan artışın yarattığı enflasyon mağduriyetinden kaynaklı,2022 yılı asgari ücretinin en az 6000 TL olması gerektiğini vurgulamak isteriz. Bugün,savaşa ve yandaşa kaynak ayıran Saray iktidarı işçiye ve emekçiğe gelince mi  kaynak yok? Bütçe dengesi bozulur diyeceksiniz. Bu bütçe dengesini bozan işçiler ve emekçiler değildir. Asıl bozan denetlenemeyen, sarayın,yandaşın ve savaşın fuzuli israfı ve kaynaklarıdır.
Ülke tarihinin en derin krizini çıkartan, işçiler ve emekçiler değildir. Faturasını da bizler ödemeyeceğiz.      Foto-Haber:Nezahat Fırıncıoğulları

Editör: TE Bilişim