Hatay Gazeteciler Cemiyeti, HGC Üyesi ve Altınözü Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Mahmut Şan’ın kimliği belirsiz kişi veya kişilerce darp edilmesini kınayarak, konunun takipçisi olacakları ifade edildi.
HGC Yönetim Kurulu tarafından yapılan açıklamada, “5 Temmuz 2022 Salı günü gece saatlerinde Hatay Gazeteciler Cemiyeti Üyesi ve Altınözü Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Mahmut Şan’ın kimliği belirsiz kişi veya kişiler tarafından darp edildiğini büyük bir üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayız. Üyemiz ve meslektaşımız olan Altınözü Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Mahmut Şan olay sonrasında acil olarak devlet hastanesine kaldırılmış olup, yoğun bakımda müşahede altında tutulmaktadır. Öncelikle meslektaşımıza acil şifalar diliyor, bir an önce eski sağlığına kavuşmasını dilerken, konunun bizzat takipçisi olacağımızın bilinmesini istiyoruz. 
Toplumu aydınlatmak için mesai mefhumu gözetmeksizin görevini icra eden gazetecilere gerçekleştirilen fiziki saldırılar asla kabul edilemez. Sadece kalemi ile yazarak görevini yapan gazeteciler, toplumu ve kamuoyunu aydınlatmak için emek harcamaktadırlar. Basın Ahlak Kurallarını benimsemiş, kendine ilke edinen gazetecilerin, gecenin belirli bir saatinde kimliği belirsiz kişi ya da kişiler tarafından darp edilmesi kabul edilemez bir durumdur. Hatay Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu olarak bu konunun yakından takipçisi olacağız. Bir kez daha meslektaşımıza acil şifalar diliyor, tekrar eski sağlığına kavuşarak yeniden aramıza katılmasını diliyoruz.” İfadelerine yer verildi.
Haber:Nezahat Fırıncıoğulları

Editör: TE Bilişim