Eğitim Sen Samandağ Şube Yöneticileri İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nü ziyaret ederek olağan görüşmelerini gerçekleştirdi.
Eğitim Sen Şube Yöneticileri İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile yaptıkları toplantının ardından görüşmeyle ilgili açıklama yaptı.
İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Menderes Turunç ile görüşen Şube Yöneticileri, çözümü İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü uhdesinde olan sorunların çözüleceği konusunda kuşkularının olmadığını ifade ettiler.
“83 OKULA 20 HİZMETLİ, BU NASIL MATEMATİK?”
Milli Eğitim Bakanlığını ilgilendiren sorunları her platformda dile getirdiklerini belirten Eğitim Sen Şube Yöneticileri, açıklamalarında “Görüşmemizin en önemli özneleri salgın ve okulların başta hizmetli olmak üzere bizlere okul ziyaretlerinden yansıyan sorunları oldu. Konuştuğumuz sorunların, çözümü ilçenin uhdesinde olanların en kısa sürede çözüleceği konusunda kuşkumuz yok. İlçeyi hatta ili aşan hizmetli sorunu, öğretmen özlük hakları, ödenek ve diğer sorunları gerek alandan gerekse diğer platformlardan dile getirmeye ve bir an önce çözümüne yönelik haklı taleplerimizi dillendirmeye, tepkimizi göstermeye devam edeceğiz. Son olarak sormadan geçmek istemeyiz: 83 okula salgın döneminde 20 hizmetlinin yetmeyeceği matematiğini Hatay'ın özellikle iktidar milletvekilleri yapamıyor mu?
Gerek çalışma gerek sağlık gerekse milli eğitim bakanlığı özellikle okullarımızın en fazla hijyene ihtiyaç duyduğu bir dönemde bu önemsemezliğin görevi ihmal suçuna vesile olduğunu bilmiyor mu? Bakanlık on binlerce hizmetli atadığını ifade ediyor. İlimize, ilçemize gelmedi.
 Hiz-met-li İs-ti-yo-ruz!, Ö-de-nek  İs-ti-yo-ruz! Lütuf değil bu halkın vergilerinin karşılığı ve yasal, anayasal göreviniz gereği...” ifadelerine yer verdi.

Foto-Haber:Neslihan Sağaltıcı

Editör: TE Bilişim