İlçemizin BAL Ligi temsilcisi Samandağ Gençlerbirliği Spor Kulübü sezon öncesi takımı güçlendirmek ve ligde şansını yükselterek daha üst liglere çıkabilmek için gerçekleştirdiği transferlerine devam ediyor.
Gençlerbirliği bu amaçla yaptığı transferleriyle ilçemizin başarılı futbolcusu Hüseyin Gündüz’ü bünyesine kattı.
Gençlerbirliği Spor Kulübü ve Samandağlı genç ve başarılı futbolcu Hüseyin Gündüz arasındaki sözleşme törenle imzalandı.
İmza törenine; Gençlerbirliği Spor Kulübü Onursal Başkanı Turgay Abacı ve  Futbolcu Hüseyin Gündüz’ ün yanı sıra; Kulüp Kurucusu ve Antrenörü Umut Çakır,  Teknik Direktör Orhan Köziğ, Kulüp Yöneticileri Yusuf Aslan, Hakan Gümüş, Gündüz’ün amcası Edip Gündüz katıldı.
İmza Töreninde konuşan Onursal Başkan Turgay Abacı “Bizim için önemli bir gün. Samandağ’ın yetiştirdiği, çok önemli yeteneklerden biri olan ve daha önce bu yeteneğiyle İspanya yerel takımlarında yer alan, Hatayspor'un kadrosunda bulunan sevgiliye Hüseyin Gündüz ile anlaştık. Hüseyin'in transferi hem kulübümüze, hem ilçemize hayırlı olsun. Önemli bir süreç çünkü yönetici arkadaşlarımızla beraber aldığımız önemli bir karar vardı ve bu karar Samandağ Gençlerbirliği Kulübümüzde özellikle Samandağlı futbolcuların sayısını arttırmak. Buna yönelik bu transferlerle futbolcu kardeşlerimizin önünü açmak konusunda bu çalışma önemli biliyorsunuz. Orhan Hoca profesyonel futbol oynamış milli takıma kadar yükselmiş önemli bir değer aynı şekilde Umut Çakır hocamızda Türkiye'de önemli bir değer daha önce birçok kulüpte olağanüstü şampiyonluklar yaşamış birçok ille bağlantılı olan arkadaşımız. Bu sebeple Samandağ futbolcularımızı arttırmak ve önlerini açmak için önemli bir kazanım. Bu kazanımdan dolayı yönetici arkadaşlarım ve hocalarımıza başta olmak üzere ve Hüseyin'e de teşekkür ediyorum. Hüseyin'i isteyen başka takımlarda vardı. Hüseyin'le görüşmemizde projelerimizi anlattık ilçemiz ve Hatay adına önemli bir proje. Samandağ’ da önemli bir futbol potansiyeli var. Bunu geçen sene de gördük ama özellikle kısa bir süre önce Samandağ Belediyesi tarafından düzenlenen mahalleler arası futbol turnuvasında çocuğundan hanımefendisine kadar gençlerden beyefendilere kadar ciddi bir ilgi vardı. Samandağ'daki bu potansiyeli İnşallah Samandağlı sporseverlerle beraber ortaya çıkartmak istiyoruz. Bu çerçevede Hüseyin Gündüz’ ün önemli bir transfer olduğunu düşünüyorum. Mutluyuz Hüseyin artık Gençlerbirliği'nde top oynayacak. Yönetici arkadaşlarımızla ve teknik kadromuzla yaptığımız değerlendirmelerde Hüseyin'in bu yeteneğiyle çok daha profesyonel liglerde oynayabileceğini düşünüyoruz. Şimdiye kadar ona bu fırsatı sunan olmadı. İnşallah bizimle beraber Hüseyin’i çok daha güzel yerlerde, belki de Samandağ Gençlerbirliği formasıyla profesyonel liglerde hep beraber zevkle izleyeceğiz. Hayırlı olsun.” dedi.  
Kulübün yeni transferi başarılı Futbolcu Hüseyin Gündüz, konuşmasında “Herkese çok teşekkür ederim. Samandağ halkının yanında olmak istediğim bir şeydi. Kulüp Başkanımız Sayın Turgay Abacı'nın, kulüp yöneticilerinin, Orhan Köziğ ve Umut Çakır hocalarımızın benimle görüşmesinde anlattığı projeler Samandağ halkı ve Samandağ gençleri için olumlu projeler, bu projelerin bir parçası olacağım için mutluyum. Samandağ halkı için Samandağ Gençlerbirliği sporun başarısı için elimden geleni yapacağım. Samandağ Gençlerbirliği ile anlaştığım için mutluyum. Bu anlaşma herkes için hayırlı olsun.” dedi.
Daha sonra yeniden söz alan Abacı, iki konuya değinmek istediğini belirterek “Bu transfere katkısından dolayı da sevgili Hüseyin'in amcası Edip Gündüz’e teşekkür ederiz. Bu transferde emeği büyük.
Şampiyonluk kutlamalarımıza şehir turu ve kupa töreniyle başlatmıştık. Şampiyonluk galası ile bitirip artık önümüze bakacağız. Swan Jardin tesislerinde Denizde 10 Eylül Cumartesi günü şampiyonluğu kutlama ve kulübe destek amacıyla gece düzenliyoruz. Tüm severleri bu geceye bekliyoruz. Biletleri yönetici arkadaşlarımızdan ve bizden temin edebilirler. Bu güzel günü imza töreni ile bitireceğiz.  Basın mensubu arkadaşların katkılarından dolayı teşekkür ederim. İlçemiz için önemli bir Lig.  14 ilin takımı ilçemize gelecek, burada konaklayacaklar. Samandağ’daki otellerde kalacaklar, buradaki esnaflardan alışveriş yapacaklar. Samandağ Gençlerbirliği’nin adı tüm federasyon sayfalarında olacak ilçenin tanıtımı adına gerçekten önemli olduğunu düşünüyorum. Sevgili basın mensubu arkadaşlarımızın da üzerine büyük bir yük düştüğü kanaatindeyiz. şu ana kadar üzerinize düşeni yaptınız bundan sonra da Samandağ'ın gençleri ve Samandağ'ın tanıtımı için üzerinize düşeni yapacağınızdan eminiz. Saygılar sunuyor, teşekkür ediyorum.” ifadelerine yer verdi.
Foto-Haber:Uğur Hüzmeli
 

Editör: TE Bilişim