İçişleri Bakanlığı, Samandağ Belediye Başkanı Refik Eryılmaz hakkında “görevi kötüye kullanmaktan” soruşturma açılmasına izin verdi. 
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu imzasıyla açılan soruşturmanın nedeni mahkeme kararıyla işe dönmesi gereken personelin dört ay sonra işe başlatılması olarak gösterildi.                          
Soruşturma belgesinin kapsamında; Samandağ Belediyesi’nde sözleşmeli-geçici çalışan işçilerle ilgili sözleşme uzatımı yapılmaması nedeniyle yapılan şikayet üzerine, Hatay 12. İdare Mahkemesince verilen kararın süresinde yerine getirilmediğinin görüldüğü, bu nedenle de yasalara aykırı hareket edildiği kaydedildi ve soruşturma izni verilmesinin kararlaştırıldığı belirtildi.               NE OLMUŞTU?
Samandağ Belediye’sinin çeşitli birimlerinde çalışan 21 belediye personeli, 2019'un Kasım ayında sözleşmeleri fesh edilerek işten çıkarılmıştı. Bir süre sonra 8 personel tekrar işlerine dönmüş, 3 işçi taşeronda çalışmaya ikna olmuş, kalan 10 personel işe geri alınmamaları üzerine mahkemeye başvurmuştu. Açmış oldukları işe iade davasının kazanan personel en geç bir ay içerisinde işe başlaması gerekirken, davayı kazanmasına rağmen ancak davanın kazanılmasından 4 ay sonra işine dönebilmişti. Belediye Başkanı Eryılmaz tarafından 15 Ekim 2020 ‘de işe başlaması gerekirken işe iadesi 15 Şubat 2021’de yapılan personelin şikayeti üzerine açılan dava sonucunda İçişleri Bakanlığı Başkan Eryılmaz’ın mahkeme kararına uymayarak görevi kötüye kullandığı gerekçesiyle soruşturma açılmasına izin verdi.
Başkan Eryılmaz’ın tebliğ tarihinden itibaren 10 gün içinde karara itiraz etme hakkı var.
Foto-Haber:Neslihan Sağaltıcı

Editör: TE Bilişim