İHD Hatay Şubesi dernek binasına yapılan saldırıları kınayan basın açıklaması yaptı.
 Dün Antakya Köprübaşı’nda saat 17.30’da bir araya gelen İHD’liler haklı mücadelelerinden vazgeçmeyeceklerini vurguladılar. 
İnsan Hakları Derneği Hatay Şube Adına Eş Başkan Mürsel Tonguç Salmanoğlu yaptığı açıklamada  “Yaklaşık iki ay önce Derneğimizin kapılarına astığımız Evrensel İnsan Hakları Bildirisi ve birçok afişimiz kimliği belirsiz kişi ya da kişiler tarafından yırtılmıştı. Ayrıca dernek kapımızın önünde ve merdiven basamaklarında birçok sigara izmariti ve kül vardı.   Son iki ay içinde birçok kez dernek kapımızın önünde sigara izmaritlerine ve küle rastladık. En son 21.02.2022 Pazartesi günü sabah saat 09.30 da dernek binamıza geldiğimizde dernek kapılarımıza ve duvarlara astığımız bilgilendirme afişlerinin yakılmış olduğunu, bu nedenle kapımızın kısmi zarar gördüğünü, kapı önünde bir çok kibrit çöpü, izmarit ve boş paketin olduğunu fark ettik. Yakılan afislerin bir tanesi elektrik sayacımızın hemen altında yer aldığı için sayacın alt kısmında islenmişti. Derneğimize yapılan bu saldırının bilinçli, planlı ve organize bir iş olduğunu düşünmekteyiz. Gerekli yerlere şikayetimizi yaptığımızı hukuksal olarak her türlü hakkımızı kullanarak bize karşı yapılan bu saldırının takipçisi olacağımızı kamuoyuna belirtmek isteriz.
Dünyanın neresinde olursa olsun insan hakları savunucuları her türlü insan hakları ihlaline barışçıl ve etkin biçimde karşı çıkma, ihlaller meydana geldiğinde bunları açığa çıkarma ve ihlal mağdurlarına destek verme hakkına sahiptir.
Türkiye’de ve dünyada insan hakları savunucuları sık sık hedef gösteriliyor, soruşturma, dava hatta cinayetle karşı karşıya kalıyor. İHD’nin kurulduğu 1986 yılından günümüze kadar 14 üyemiz ve yöneticimiz öldürüldü. Dünyanın dört bir yanından insan hakları savunucularına dair tüm raporlar işkence, zorla kaybetme, cinayet, tehdit, soygun, ofislere zorla girme, taciz, yasadışı/keyfi tutuklama, istihbarat ve takip faaliyetlerine maruz kalmaktadır. Veriler ve raporlar bariz bir şekilde ortadayken Muhalif olan her kesimi ve herkesi hedef haline getiren siyasal iktidar, uzun zamandır derneğimizi özel olarak hedef tahtası haline getirmiştir. Bu hedef gösterme doğrultusunda derneğimiz bünyesinde insan hakları mücadelesi veren yürütme kurulu üyelerimize ve aktivistlerimize gözaltılar yapılmış, soruşturmalar ve davalar açılmıştır.
Baskı ve şiddetini artırarak bizlere gözdağı vermeye çalışanlara buradan sesleniyoruz. Bizler Vedat AYDIN’ların, Akın BİRDAL’ların, Eren KESKİN’lerin onurlu mücadelelerinde yol alan ve bu onurlu mücadelenin bayrağını daha yükseklere taşımak için her türlü baskıya, gözdağına, göğüs germeye ant içmiş insan hakları savunucularıyız. Dün olduğu gibi bugünde onurlu duruşumuz dan taviz vermedik, vermeyeceğiz. Bizlere gözdağı verdiğini zannedenlere inat savaşa karşı barışı, eril zihniyete karşı kadın mücadelesini, sınıfsal ayrıma karşı eşitliği, işkenceye karşı insan onurunu, tek tipleştirmeye karşı halkların haklı taleplerini savunmaya devam edeceğiz.
İnsan hakları savunucuları Susturulamaz!”
 

Editör: TE Bilişim