Hatay Kan Hastalıkları ve Bedensel Engelliler Derneği yaptığı sosyal çalışmalarla adından söz ettirmeye devam ediyor. 
Hatay Kan Hastalıkları ve Bedensel Engelliler Koruma, Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği (HAKABE-DER) başkanı Vahit Çay yaptığı açıklamada hayırseverlerimiz sayesinde engelli bireylerimiz ve ihtiyaç sahibi aileler arasında köprü vazifesi kurarak birçok alanda çalışmalar gerçekleştirdiklerini belirtti. Çay bu güne kadar yüzlerce aileye maddi destek sağladıklarını, engelli bireylerimize onlarca akülü tekerlekli sandalye ve yüzlerce manuel tekerlekli sandalye hediye edilmesine vesile olduklarını, onlarca öğrencinin dershane masraflarının karşılanmasına yardımcı olduklarını, birçok öğrenciye burs imkanı sağlayarak hayırseverler ile öğrenciler arasında bağlantıyı kurduklarını, onlarca aileye kira ve eşya desteğinde bulunduklarını belirtti.
Ayrıca orak hücre anemi hastası bir hastalarının ilik nakli gerçekleştirmesi için gereken masrafın büyük bir kısmını hayırseverlerin yardımıyla tamamladıklarını ve hastalarının ilik nakli olarak sağlığına kavuşmasına vesile olduklarını ifade etti. Bir hastalarının da işitme cihazı almasına vesile olduklarını ve buna benzer çalışmalarda birçok hastanın, hastane masraflarının karşılanmasına katkı sunarak sosyal ve sağlık alanındaki çalışmalarına tüm gayretleriyle devam edeceklerini belirten Çay bugüne kadar desteklerinden dolayı hayırseverlere ve yanında olan yönetim kurulu üyelerine ayrıca teşekkür etti.
Başkan Çay, Hatay Kan Hastalıkları ve Bedensel Engelliler Koruma Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği'ni desteklenmesi gerektiğini, yöneticilerden erişilebilirlik standartlarını uygulamalarını talep ederek engelli bireylerimizin sosyal hayata katılmalarının kolaylaştırılması gerektiğini ve  empati kurulması gerektiğini ifade etti. Ayrıca sürekli kan almak zorunda olan hastalarımız için vatandaşlarımızdan daha duyarlı davranarak düzenli kan bağışında bulunmalarını rica etti. Birlik ve beraberlik içinde engellerin aşılması dayanışma ruhunun arttırılması konusunda da çağrıda bulunarak açıklamasını tamamladı.
  Foto-Haber:Uğur Hüzmeli

Editör: TE Bilişim