Samandağ Kaymakamlığı öncülüğünde İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından “Kitabımı Paylaşıyorum” kampanyası başlatıldı. 
17 Haziran 2022 tarihine kadar sürecek kampanyayla; Milli Eğitim Bakanlığının “ Kütüphanesiz Okul Kalmasın” projesi kapsamında ilçemizdeki okulların kütüphanelerinin zenginleştirilmesi amaçlanıyor. 
İlçe Milli Eğitim Müdürü Menderes Tunç kampanya ile ilgili verdiği bilgide                     
 “Milli Eğitim Bakanlığımızın başlatmış olduğu ‘Kütüphanesiz Okul Kalmasın Projesi’ çerçevesinde İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak “Kitabımı Paylaşıyorum” kampanyası düzenledik. Başlattığımız bu kampanyayla okullarımızın kütüphanelerinin hikaye, roman ve yardımcı kaynak kitap bakımından zenginleştirilmesini amaçlıyoruz. Bağışlanacak kitapların çocukların ilgi, ihtiyaç ve yaş düzeyleri 7 ila 15 yaş arasında olması dikkate alınarak, pedagojik ve akademik gelişimlerine uygun bir şekilde okul öncesi, ilkokul, lise olarak gruplandırılmalıdır. Kampanyaya destek vermek isteyen vatandaşlarımız bağışlayacakları kitapları, kitap toplanma merkezi olarak belirlediğimiz okullarımıza ve ya müdürlüğümüze bırakabilirler. Öğrencilerimiz ve velilerimiz ise kitapları çocuklarının okullarına teslim edebilirler. İlçemizdeki tüm okul ve kuruluşlar kendi bünyelerinde topladıkları kitapları her ayın ilk mesai günü kitap toplanma merkezlerine iletilecek. Toplanan kitaplar Müdürlüğümüz tarafından belirlenen okullarımıza teslim edilecektir. Kitap kampanyamıza kurum ve kuruluşların yanı sıra, tüm vatandaşlarımızın destek olmasını diliyoruz.” dedi.
Bağışlanan Kitapların Toplanma Merkezleri:
Sıdıka Bedia Kara İlkokulu, Koyunoğlu İlkokulu, Kuşalanı İlkokulu, Yaylıca Ortaokulu, Karaçay Bedii Sabuncu Anadolu Lisesi, Çöğürlü İlkokulu, Mağaracık İlkokulu, Cumhuriyet Ortaokulu, Sutaşı Ortaokulu, Tekebaşı Ortaokulu, Batıayaz Bedi Sabuncu İlk- Ortaokulu, yüksel Acun Anadolu Lisesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü.     Foto-Haber:Neslihan Sağaltıcı
Foto-Haber:Neslihan Sağaltıcı

Editör: TE Bilişim