Uzun bir süredir ilçemizde sosyal medyada sahte hesaplar üzerinden ilçe siyasetini dizayn etmeye çalışanlara ilk darbe vuruldu.
Başta basın mensupları olmak üzere her kesime iftiralar yoluyla saldıran “Kemal Demir” isimli sahte hesap Facebook birimleriyle iletişime geçilerek kapatıldı.
Cemre Gazetesi İmtiyaz sahibi Yusuf Aslan, konuyla ilgili yaptığı açıklamada;              
“Değerli dostlar bildiğiniz gibi uzun süredir ilçemizde Kemal Demir isimli sahte Facebook hesabı üzerinden Samandağ’da siyasete yön vermeye çalışılıyor. Bu hesap iftiralarla başta basın olmak üzere ilçemizde kendilerine muhalif gördüğü herkese saldırıyordu. Bizler Facebook ilgili birimlerine yapmış olduğumuz yoğun çalışmalar sonucu hesabı kapattırmış bulunmaktayız. Samandağ’da kutuplaşma yaratmaya çalışan, Samandağ halkı arasında fitne oluşturmaya çalışan bu sahte hesaplardan ilçemizin kurtulması için biz basın olarak elimizden geleni yapacağımıza açıkça beyan ediyorum. Bugünden sonra ilçemizde hiçbir sahte hesabın bir başka kişiye hakaret etmesine müsaade etmeyeceğimizin de altını çizerek belirtiyorum.
Kemal Demir sahte isimli Facebook hesabında ulaştığımız bilgileri adalete teslim edeceğimizi beyan ediyoruz. İlerleyen süreçte bunları sizinle paylaşmamızda hukuki bir engel çıkmaması durumunda bunları sizinle de paylaşacağımızı bildirmek istiyoruz. Bugünden sonra ilçemizde hiç kimsenin sahte hesaplar üzerinden kişileri karalamasına izin vermeyeceğimizi de belirtmek istiyorum. Şunu kimse unutmasın; gerçeklerin elbet bir gün ortaya çıkma gibi güzel bir huyu vardır. 
Geçmişten günümüze Samandağ’ında sahte hesaplar üzerinden siyasete yön verilmeye çalışılması utanç verici bir durumdur. Kimi destekliyor olursa olsun bizler kimi destelediğinizle ve yaptığınız siyasetle ilgilenmiyoruz. Bizler sahte hesaplar üzerinden kişileri karalamanızla ilgileniyoruz. 
Buna müsaade etmeyeceğimizi açıkça beyan ediyor ve bu hesabı kullananların adalet önünde hesap vermesi için elimizden geleni yapacağımızı bir kez daha vurguluyoruz. Geçmişten günümüze eleştirilere sahte hesaplar üzerinden cevap vermenin hiçbir işe yaramayacağı gün gibi ortada iken, yapılan eleştirilere bulunduğunuz konuma yakışır şekilde cevap vermek yerine o eleştiriyi yapanı karalama, itibarsızlaştırma yolunu seçmenin ne kadar doğru olduğunun takdirini Samandağ halkına bırakıyoruz. 
Bizler her şeyin farkındayız. Kimin ne yaptığını, ne ettiğini hepsini biliyoruz.  Kemal Demir isimli sahte hesap kullanıcısına buradan da sesleniyorum. Kullanmış olduğunuz Red Mi telefonun IP numarasına kadar biliyoruz. Sizlerin Samandağ’ın siyasetini bu derece yerlere düşebileceğinizi inanın hiçbir zaman hayal edemezdik.
Samandağ’da siyasete yön vermek adına açılan bütün sahte hesap kullananlarını lanetliyoruz, lanetlemeye de devam edeceğiz. Buradan bizim bir taraf olduğumuz algısını çıkartmaya çalışmayın. Geçmiş dönemde de yapılanları eleştiriyoruz, şu anda da yapılanları eleştiriyoruz. Kişiye ya da makamda oturan kişiye göre eleştiri yapmıyoruz. Bizler Samandağ’da muhalefet yapan kişinin onurunu zedeleyecek davranışların karşısında duracağımızı da açıkça beyan ediyoruz. Eleştiri kimden gelirse gelsin doğru olan yapılan eleştiriye aynı şekilde cevap vermektir. Size karşı haksız bir eleştiri de yapılabilir, doğru bir eleştiri de yapılabilir. Siz buna gerçek kişiliğiniz ile cevap verin. Sahte hesaplar açıp Samandağ halkı arasında kutuplaşma yaratmanın, ülkemizde yaratılmaya çalışılan kutuplaşmadan bir farkı yoktur. 
Sahte hesap kullanırken iki defa daha düşünün. Çünkü karşınızda gerçekleri ortaya çıkartmaya ant içmiş basın mensuplarını göreceksiniz. Samandağ siyasetine yön vermek adına Sahte hesaplar üzerinden girişimlerde bulunan herkesi uyarıyoruz. Başta Kemal Demir hesap kullanıcısı olmak üzere, kişilik haklarına saldırı yapan bütün hesapların adalet önünde hesap vermesi için uğraşacağımızı tüm kamuoyuna saygılarımla bildiriyorum.” ifadelerine yer verdi.
Foto-Haber:Neslihan Sağaltıcı

Editör: TE Bilişim