Yaklaşık iki hafta önce Samandağ Belediye Başkanı Refik Eryılmaz’ın da katılımıyla bir kahvaltı organizasyonu gerçekleştirildi.
Yoğun bir katılımla gerçekleştirilen ve adına “birlik ve dayanışma kahvaltısı” adı verilen organizasyon davet edilenler kadar, davet edilmeyi bekleyip unutulanlar, davet edilse dahi gitmeyenler veya hiç davet edilmeyenler tarafından çokça konuşuldu.
Belediye Başkanı Refik Eryılmaz, bu organizasyona davetli olarak katıldığını beyan etti.
Bu büyük organizasyon gösteriyor ki önümüzdeki günler Samandağ siyaseti sıcak günlere gebe ve kulisler kaynamaya başladı.
Seçildiği ilk günden bu güne basın olarak elimizden geldiğince Başkan Eryılmaz’ı takip ediyoruz. 3,5 yıl önce tekrar seçilmesinin önemli olmadığını ifade ederken, bu buluşma gösteriyor ki yeni dönem için kollar sıvanmaya başlanmış.
Tahminimiz o dur ki yerelde tek alternatif Sayın Eryılmaz olmayacak.
Henüz ortaya çıkmış net isimler olmasa da alttan alta çalışmaların yapıldığı gelen kulis bilgileri arasında. Gerçi adaylıkla ilgili en cesur tavrı Türkiye İşçi Partisi yaptı. Ve her toplantıda yerelde aday çıkarmak gibi bir planları olduğunu ifade etti. 
Herkesin gönlünde bir aslan yatıyor. Kimi bunu şaka yollu sosyal medya da paylaşıyor, kimi de bir devlet sırrı gibi gizliden gizliye çalışma yürütüyor.
Samandağ’ı başkan olarak yönetmek için aday olanları umarız partilerin genel merkezlerinde yapılacak kulis çalışmaları değil de üyelerin oyları belirler. 
Ve en önemlisi tüm partiler, daha önce denenmişler yerine gençlerin önünü açacak çalışmalar yapar.
Son dönemde görülüyor ki ülke siyasetinde olduğu gibi Samandağ siyasetinde de asıl belirleyici gençler olacak.
Ve gençler artık Ankara’ dan onlara aday dayatılarak “Ne de olsa her koşulda seçilir.” anlayışını kabul etmeyerek çürütecek.
Foto-Haber:Neslihan Sağaltıcı
 

Editör: TE Bilişim