İlçemizde farklı kesimlerden insanların bir araya gelerek oluşturduğu ve Samandağ’ın ortak mirası olan her dilden eserlerin seslendirildiği halk müziği korosu çalışmalara başladı.               
Proje ve kuruculuğunu eğitimci Gönül Beyaz’ın yaptığı halk müziği korosu, artan katılımcı sayısıyla çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürüyor.
Çalışmalarına konuk olduğumuz koronun; çıkışı ve çalışmalar hakkında aynı zamanda da koronun şefi olan Gönül Beyaz yaptığı açıklamada; ilçemizin ortak mirası olan türkülerimize sahip çıkarak onları yaşatmayı amaç edindiklerini ifade etti.
Eğitimci Beyaz “Kültür, toplumun duruş ve düşünüş birliğini sağlayan gelenek, görenek ve sanat değerlerinin tümüdür. Birey ve toplumlar bu birikime, yaratma, üretme, kullanma ve aktarma süreciyle ulaşırlar. Toplumsal kültürün gelişmesine katkılar sağlayan müzik dilidir. Müzik dilini de en etkin biçimde toplumlara aktaranlar şüphesiz ki korolardır.
Bu nedenle kültürel gelişimini önemseyen toplumlar genel eğitim ve müzik eğitimi sisteminin temelini “korolar müzik eğitimi sistemi” üzerine kurmuşlardır ve  kurmak zorundalar.
Korolar bir topluma müzik sevgisinin yanında müzik kültürünü de verir. 
Koroları oluşturan bireyler bu topluluklarda gerçek arkadaşlığı ve insan sevgisini bulurlar. Ve yaşamları boyunca da orada elde ettikleri güzel alışkanlıkları sürdürürler.
Korolar müzik eğitimi yoluyla hem genel müzik eğitiminin beslenmesi hem de birlikte türkü söyleme kültürünün oluşması ve toplumsal dayanışmanın güçlenmesine faydalı hizmet etkinliğidir.
Sanatsal etkinliklerin yoğun olarak icra edildiği Samandağ’ da bir halk müziği korosu olması gerekirdi. Ve olması gerekeni yaptık. 
Samandağ’ da ortak miras olarak dediğimiz değerlerin başında türkülerimizi yaşatmak, sahip çıkmak ve icra etmek amacıyla gururla aralıksız çalışmaktayız. Çalışmalarımızı haftanın üç günü büyük bir keyif ve özveriyle yürütüyoruz.
Koromuzda çiftçi, işçi, ev kadını, emekli, memur, öğretmen, aşçı ve bunun gibi her statüden sanatseverler bulunmaktadır.
Koromuzun çalışmaları belirli bir olgunluğa eriştiği zaman bu çalışmaların sonuçlarını halkımızla paylaşacağız.“ ifadelerine yer verdi.
Foto-Haber:Neslihan Sağaltıcı

Editör: TE Bilişim