İlçemizin ilk özel kütüphanesi olma özelliğindeki Üniversite Kitap&Cafe Yeni Mahalle Sivas Şehitleri Caddesi Turan Dursun Sokak Sabitoğlu Pastanesi arkasındaki mekanda hizmete girdi.
Modern ve nezih ortamıyla öğrencilerin 7/24 ders çalışabileceği bir ortam sağlayan Üniversite Kitap&Cafe, hem öğrencilerin hem de her yaştan kitapseverlerin gözdesi olmaya aday.
Ferah ve oldukça geniş bir ortamda her öğrenci için, kişiye özel masalar, her masaya özel ışıklandırma sistemi ve elektronik eşya şarj prizi ile sınırsız İnternet sağlayarak rahat konforlu ideal bir ders çalışma ortamı sağlayan Üniversite Kitap&Cafe, öğretmen gözetimi ve kamera sistemleri ile de öğrencilere güvenli ders çalışabileceği bir ortam yaratıyor.
Samandağ da öğrenciler için yeni nesil modern kütüphanenin yanında, kitap okurlarını da düşünen Üniversite Kitap& Cafe bünyesinde bulundurduğu kafeterya bölümünde kitapseverlerin dilediği her kitabı sıcak ve soğuk içecek eşliğinde okuyabileceği nezih bir mekan sunuyor.
Üniversite Kitap&Cafe kurucularından İbrahim Sağaltıcı, tüm kitapseverleri, özellikle de sessiz ve konforlu bir ortamda daha verimli ders çalışmak isteyen tüm öğrencileri kütüphanelerine davet etti. Sağaltıcı, açıklamasında “Bir kitap kafe açıyoruz. Samandağın ilk kitap kafesi. Adını "Üniversite Kitap &Cafe" koyduk. İlmin, aklın, düşüncenin ve yaratıcılığın yuvası olacak. Üniversite ile kitabı yan yana koymak istedik çünkü biliriz ki bir bilim yuvası olan gençlerimizin yaratıcılığı; küçük iken okuduğumuz bir çizgi romanda, genç iken okuduğumuz bir kişisel gelişim kitabında, yetişkin iken okuduğumuz bir romanda gizli. 
Bir kitap cafe açıyoruz: Her yaştan öğrencinin gelip ders çalışabileceği, tüm kitap severlerin raftan dilediği kitabı alıp kahvesini içerken okuyabileceği; ilim, sanat ve düşünceyi seven gençlerimiz için samimi nezih bir ortam yaratıyoruz. 
İlgi ve alakanıza teşekkür ediyoruz. 
Samandağ Halkı bunu hak ediyor.” ifadelerine yer verdi.
Foto-Haber:Neslihan Sağaltıcı

Editör: TE Bilişim