Samandağ Gençlerbirliği’nin genç ve başarılı çalıştırıcısı Aykan Öksüz, 9 haftalık süreci değerlendirdi..
Bölgesel Amatör Ligi (BAL) 7. Grupta yer alan tarihinde ilk defa BAL’da mücadele eden Samandağ Gençlerbirliği teknik direktörü Aykan Öksüz, oynadıkları Araban Belediyespor maçının ardından maçla ilgili ve genel durumla ilgili açıklamalarda bulundu.              
Genç ve başarılı çalıştırıcı, Araban Belediyespor ile ilgili yaptığı açıklamada, “Ligde yenilgisiz ikinci sırada bulunan tecrübeli, 
oyuncu kalitesi yüksek ve hücum anlamında çok etkili bir takıma karşı oynamamıza rağmen, maçın büyük bölümünde topa sahip olan rakibe alan ve zaman bırakmayan, pozisyon üreten bir oyun ortaya koyduk. Bunun karşılığını 1-0 öne geçerek aldık, oyun hakimiyeti bizdeyken dalgınlık ve konsantrasyon eksikliğimizden dolayı durum 1-1 oldu. Golden sonra rakip 9 kişi kalmasına rağmen iç sahada kazanamamanın verdiği psikolojiyle istemediğimiz tarzda acele ve sabırsız oynadık. Pozisyonlar bulduk ama bitiricilikte zayıf kaldık ve maçı berabere bitirdik” dedi.
Takımının fiziksel ve oyunsal anlamda gelişiminden memnun olduğunu belirten Aykan Öksüz, “Lige tüm takımlardan daha geç başlamamıza rağmen, geç kurulan ve transferde sıkıntılar yaşamamıza rağmen yönetim ve Samandağ’daki iş insanlarının desteğiyle sıkıntılı süreci atlattık.
Sıkı çalışarak, bir yandan taktiksel anlamda diğer yandan kademeli olarak antrenman yüklemelerimizle iyi bir seviyeye geldik. Geldiğimiz noktada ligde 2 galibiyet 6 beraberlik ve 1 mağlubiyetle kaybetmeyen bir takım kimliğine büründük” dedi.
Bölgesel Amatör Ligi Grubunda 3. Lig ayarında takımlar bulunduğuna dikkat çeken Aykan Öksüz, “Grubumuzda sayısı yüksek belediye takımlarının olması haliyle güç farkını ortaya çıkarıyor. Maddi yönden sıkıntısı olmayan kulüpler kaliteli kadrolar kuruyor. 3. Lig ayarında kadrolar var. Biz ise gönüllü yönetim ve Samandağlı iş insanlarının destekleriyle ayakta durmaya çalışıyoruz” diye konuştu.
Samandağ Gençlerbirliği teknik direktörü Aykan Öksüz, açıklamalarını şöyle sürdürdü:
“Alınan 6 beraberliğe üzülmemek elde değil. Ancak olumlu yönden bakıyorum. Bu zor süreçte alınan her puan değerli. Oyuncularım ellerinden gelen her şeyi yapıyor. Ancak bitiricilikte sıkıntılarımız var. Gol sorununu çözebilsek, bunu sonuca yansıtabileceğiz. Bize bu süreçte destek veren başkan ve yönetim kurulu, Samandağ Gençlerbirliği taraftarlarına tüm Samandağ halkına teşekkür ediyoruz” dedi.
Samandağ Gençlerbirliği’nin başarısı için kadroya takviye yapılması gerektiğini anlatan genç teknik adam, “Kalan 4 maçımızda yüksek puan toplayarak ilk yarıyı üst sıralarda bitirmek istiyoruz. Transferde 4-5 kaliteli oyuncuya ihtiyacımız var, bu oyuncuları aldığımız takdirde ligde arzuladığımız hedeflere ulaşabiliriz” diye konuştu.
Foto-Haber:Uğur Hüzmeli

Editör: TE Bilişim