Türkiye İşçi Partisi(TİP) Genel Başkan Yardımcısı ve Hatay Milletvekili Barış Atay Megüllüoğlu, Samandağ’da bir dizi ziyarette bulundu
TİP Genel Başkan Yardımcısı ve Hatay Milletvekili Barış Atay, ilk olarak ilçemiz Sutaşı Mahallesinde halkla bir araya geldi, ardından ilçe merkezinde esnafı ziyaret etti.
TİP tarafından ilçemizde gerçekleştirilen “Halk Buluşması” etkinliğinde Sutaşı halkıyla bir araya gelen Milletvekili Atay’a ziyaretleri sırasında TİP Hatay İl Başkanı Şahin Kışlakçı, TİP Samandağ İlçe Başkanı Önder Tam ve ilçe yöneticileri eşlik etti. 
Sutaşı Mahalle Muhtarlığı önünde gerçekleştirilen “Halk Buluşması” etkinliğine; Sutaşı Mahalle Muhtarı Nebil Sağaltıcı, Asi Şehir Festivali Komitesi Kurucusu Ayhan Durgun ve çok sayıda vatandaş katıldı.
TİP İlçe Başkanı Önder Tam, partilerinin gerçekleştirdiği halk buluşmalarının 4.’sünü Sutaşı’nda gerçekleştirdiklerini belirterek “Sıcağa ve mesai saati olmasına rağmen ilginizden dolayı hepinize ve organizasyondaki emekleri dolayısıyla Mahalle Muhtarımız Sayın Nebil Sağaltıcı’ ya teşekkür ediyorum. Türkiye İşçi Partisi İlçe örgütüm adına herkese hoş geldiniz diyorum.” dedi.
Sutaşı Mahalle Muhtarı Nebil Sağaltıcı, konuşmasında toplantıya katılan herkese hoş geldiniz dileklerinde bulunarak sözü Milletvekili Barış Atay Mengüllüoğlu’na bıraktı.
TİP Milletvekili Barış Atay, çok yoğun bir dönemden geçtiklerini ve her yere yetişmenin mümkün olmadığını belirterek “Herkesin kafasında bu AKP gidecek mi? Başkan kim olacak? derken sabahları çok mutlu uyandığımızı söyleyemeyeceğim. Elbette geleceğe dair umudumuz var çok kolay olacağını söylemiyoruz ama bir şekilde hepimiz bir mücadele veriyoruz. Ve bu mücadelenin en önemli ayağını sizler oluşturuyorsunuz.” dedi.
Soru cevap şeklinde gerçekleştirilen halk buluşmasında bir vatandaşın erken seçim olacak mı sorusuna Milletvekili Atay “Seçim yasası değişti. Bu yasanın uygulanabilmesi için bir yıl geçmesi gerekiyor. Anayasaya göre Nisan 2023’ ten önce seçim yapılamaz. Ama AKP, CHP ve İyi partinin de yer aldığı Millet İttifakına blöfte bulunup erken seçim istiyordunuz gelin anayasaya ek madde koyalım erken yapalım der mi bilemem. Şu an görünen 2023 Nisan’ dan önce erken seçim olmadığı.” dedi.
Erken seçimle ilgili bir ihtimalin daha tartışıldığını belirten Atay “Yazın turizm gelirleri nispeten nefes aldırırsa seçim yasası yapılmamış haliyle Kasım ayında bir baskın seçim yapmak. Ama bunların hiçbirini yaz mevsiminden önce göremeyiz.” dedi.
2017 referandumu ile ilgili bir soru üzerine, O zaman milletvekili olmadığını vurgulayarak, referandumun çok şaibeli bir referandum olduğunu belirten, Atay “O gün milyonlarca insan şu açıklamayı bekliyordu ‘biz bu seçim sonuçlarını kabul etmiyoruz ve gerekirse YSK’nın önüne yürüyeceğiz’ ama Kılıçdaroğlu, dedi ki ‘bu şaibeli bir referandumdur ama sonucu kabul ediyoruz.” Kişi eleştirmek için söylemiyorum ama Türkiye’ de siyasette genel olarak AKP’nin yaptıklarını hadi seçimi bekleyelim diyerek yumuşatmaya çalışan bir siyasi bakış açısı mevcut. Bizim bunu kırmamız gerekiyor. Çünkü AKP-MHP bizim bildiğimiz anlamda siyasi partiler değiller. Artık devletleşmiş, her türlü kuruma sızmış, mafyalaşmış bir yapı. Karşımızda böyle bir güç varken sadece seçim sonucu bekleyerek mücadele edemeyiz. Ne yapabiliriz? Mahallelerde, köylerde, illerde örgütlenmemiz ve toplumsal muhalefeti büyütmemiz lazım.” dedi.
Gezi Davasına da değinen Milletvekili Atay “Şimdi aranızda kime sorsak Gezi’ de sokağa çıkmıştır. Siz Mücella Yapıcı’ yı mı tanıyordunuz, yakın bir tarihe kadar Osman Kavala’ yı mı duymuştunuz? Gezi kimsenin örgütlemesiyle oluşmuş değil tamamen bir halk hareketidir. Fakat dün mahkemede Osman Kavala’ya müebbet, diğerleri 18 yıl ceza alırken Gezideki kalabalıkların hiçbiri yoktu. O insanların hakkını hiçbirimiz savunamadık. İşte AKP böyle kazanıyor. Mesele seçim değil. AKP’ ye bu hareketsizlik, bu tepkisizlik kazandırıyor. O zaman biliyor ki istediği kararı verebilir, istediğini tutuklayabilir, istediğini öldürebilir. Bunun böyle olmadığını anlatmamız lazım. Seçim sadece bu işin bir parçası.” dedi.
Yerelde yaşanan sorunlara da değinen Barış Atay, alınamayan hizmetler için halkın seçtiği insanlardan hesap sorması gerektiğini vurguladı. Atay ”Seçtiğinize hesap sormayınca hep aynı partiler, aynı kişiler seçiliyor. Bu AKP için de geçerli. İşte hesap soramıyoruz 20 yıldır sürekli AKP başta.” dedi.
Atay, sözlerini şöyle sürdürdü “Sadece Milletvekili işi çözemez, sizler bu mücadelenin parçası olmazsanız kimse sizin yerinize tek başına bir şey çözemez.”
TİP’ in Samandağ için ne gibi projeleri var sorusuna Atay, kooperatifleşmeden turizme insanların iş yapabilecekleri projeleri olduğunu belirtti “Biz aynı partiden olmamasına rağmen birçok projemizi belediye yönetimiyle paylaştık. Fakat hiç adım atılmadı.” dedi.
 Yeni ittifak sisteminde kullanılan oyların boşa gitmeyeceğini belirten Atay “ Milletvekili seçimi ile başkanlık seçimi birbirinden ayrı bir şeydir. Bu Recep Tayyip Erdoğan’ın karşısına Ekmeleddin İhsanoğlu gibi ilkesel olarak ‘asla hayır’ diyeceğimiz bir aday çıkmadığı sürece biz de Millet İttifakının adayını sabote edecek bir siyaset yürütmeyiz. Biz de Erdoğan’ın gitmesini istiyoruz. Ama bu milletvekili seçiminde TİP’ e oy vermeye engel değil. İttifak seçimi aldığı zaman herkes barajı aşmış sayılıyor.” dedi.
Halk buluşmasının ardından Çarşı merkezine geçen TİP Milletvekili Barış Atay ve beraberindekiler esnafları ziyaret etti. Ziyaret sırasında TİP’ in 1 Mayıs’a davetini içeren bildiriler de dağıtıldı.
Foto-Haber:Neslihan Sağaltıcı

Editör: TE Bilişim