2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı ‘’İlköğretim Haftası’’ Törenle Kutlandı
Tören, 12.09.2022 Pazartesi saat: 09.30'da İlçe Kaymakamı Murat Kütük Başkanlığında, İlçe Milli Eğitim Müdürü Erdem Yaşar Samandağ Belediye Başkan Yardımcısı Tahsin Demir, Askeri Erkan,  Okul Müdürleri, Öğretmen ve öğrenciler katılımı ile İlçemiz Hükümet Konağı Atatürk Anıtı önünde Çelenk Sunmu ile başladı.
İlçe Milli Eğitim Müdürü Erdem Yaşar tarafından Atatürk Büstüne çelenk sunuldu. 
Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından İlçe Milli Eğitim Müdürü Erdem Yaşar ‘’İlköğretim Haftası’’ ile ilgili konuşma gerçekleştirdi.
İlçe Milli Eğitim Müdürü  Yaşar  Konuşmasında ‘’ Sayın Kaymakamım, Değerli Meslektaşlarım, Sevgili Öğrencilerimiz, Kıymetli Velilerimiz,
Yeni eğitim öğretim yılının başlangıcında, gittikçe artan motivasyonla hiç eksilmeyecek bir heyecanla sınıflarımız öğrencilerimizle buluşuyor. Değerli arkadaşlar,  Eğitim/öğretim süreci hiçbir toplumun göz ardı edemeyeceği kadar önemli bir husus olduğunu biliyoruz. Hayat boyu öğrenmenin ilk adımı olarak ailede başlayan bu süreç bir yuva sıcaklığında eğitim kurumları ile devam edecek. Bugün öğrencilerimiz öğretmenlerine, öğretmenlerimiz de öğrencilerine kavuşmanın mutluluğunu yaşıyor.
Amacımız evlatlarımızın bireysel özelliklerini tespit edip ihtiyaçlarına uygun modern öğretim yöntem ve teknikleriyle en verimli öğrenme süreci ile eğitim almalarını sağlamak, sürecin sonunda devletiyle, milletiyle barışık, özgüveni yüksek, problem çözme becerilerine sahip; yurt sorunlarına duyarlı bireyler yetiştirmektir. Zira eğitim bir millet için geleceğe yapacağı en büyük yatırımdır. Hayata donanımlı birer birey olarak hazırladığımız her çocuğumuz milli değerlerini de kuşandığında ülkemiz için en büyük kazanç ve yüz akı olacaktır. Bu sebeple eğitimde yenilikçi adımları yakından takip ediyoruz. Sorgulama gücü yüksek, problem çözebilen, mutlu olan ve mutlu edebilen, üreten bir toplumun inşasında milli eğitim ordusu olarak sorumluluğumuzun farkındayız. 
Ulu önder Atatürk: İlköğretim meselesi demek: vatan, millet, bayrak meselesi demektir. İlköğretim meselesi bir millet için bağımsızlık ve var olma meselesidir.’’ demiştir. Eğitim neferleri bu sorumluluk üzeredir ve yükleri ağırdır. Toplumların mimarı olan öğretmenler fedakarlıkla öğrencilerini yetiştireceklerdir.  Çocuklarımızı sevgiyle, şefkatle, ilimle, irfanla, ahlakla, faziletle donatacak ve onları itina ile yetiştireceklerdir.
Kıymetli velilerimiz, çocuklarımızı el ele vererek geleceğe hazır donanımlı, eğitimli, bilinçli birer birey haline getireceğiz.
Sayın Kaymakamım;
Okullarımızla ilgili sayısal verileri burada kısaca arz etmek istiyorum.
Bugün, Samandağ İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak 98 okulumuzda, 1830 öğretmenimiz ve 27632 öğrencimiz ile ders başı yapmış bulunmaktayız.  Tüm okullarımızda gerekli güvenlik önlemleri alınmış, yaz dönemi boyunca okullarımızın tadilat ve onarımı yapılmış, taşımalı eğitimin bütün iş ve işlemleri tamamlanmıştır. Toplam 27 taşıma merkezi okullarımızda, 960 öğrencimizin eğitime erişimi sağlanacaktır.  İlçemizde, öğrencilerimizin ders kitapları, devletimizin imkânları sayesinde eksiksiz bir şekilde masalarının üzerine konulmuştur.  Eğitim-öğretim yılının öğrencilerimize, öğretmenlerimize, velilerimize, ilçemize ve ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyorum.’’ İfadelerine yer verdi.
Foto-Haber:Nezahat Fırıncıoğulları
 

Editör: TE Bilişim