İnsan Hakları Derneği Hatay Şubesi,  bugün görülecek davada İHD Eş Genel Başkanı Öztürk Türkdoğan’a destek olmaya çağırdı.
İHD Hatay Şubesi  Adına  Ergül Sayın, savunuculuk faaliyetlerinin baskı altına alınmak, engellenmek istendiğini vurguladığı açıklamasında şu ifadelere yer verdi. 
 “Eş Genel Başkanımız Öztürk Türkdoğan’a açılan soruşturma ve davalar; ülkeyi yönetenlerin insan haklarına ve giderek artan hak ihlallerine yaklaşımını göstermektedir. 
Eş Genel Başkanımız Öztürk Türkdoğan’ın Yanındayız!
Hak ihlallerini önlemek yerine devamını sağlamak isteyen iktidar; ihlalleri görünür kılan, itiraz eden, önlemeyi amaçlayan hak savunuculuğu faaliyetlerini suç olarak göstermeye çalışmakta, açılan soruşturma ve davalar özelinde İnsan Hakları Derneği(İHD) üzerinden savunuculuk faaliyetlerini baskı altına almak, engellenmek istemektedir.  
Ancak, 35 yıldır canını dişine takarak ve özetle  “insan haklarıyla insandır”, “herkes farklı herkes eşit” , “insanlık onuru işkenceyi yenecek”, “ sınıfsal, ulusal, cinsel sömürüye son!”,”savaşa hayır, barış hemen şimdi” diyerek can pahasına hak ihlallerine karşı mücadele eden İHD,  hiçbir dönem baskılara taviz vermedi bugün de vermeyecek. 
Bir kez daha hatırlatmak isteriz; hukukun üstünlüğü ve yargı bağımsızlığı herkes içindir. 
İnsan Hakları Derneği olarak, 1986 yılından bu yana kesintisiz bir biçimde her türlü hak ihlali karşısında gece gündüz demeden mücadele ettik, mücadele etmeye de devam edeceğiz. 
İnsan hakları savunucularını yargılamak, insan hakları mücadelesini yargılamaktır. İnsan hakları mücadelesi yargılanamaz!
İşkenceye, yoksulluğa, sömürüye, ayrımcılığa,  savaşa karşı,  İnsan haklarını, demokrasiyi, barışı savunan herkesi, savunuculuk faaliyetlerini cezalandırmak ve engellemek amacıyla açılan ve ilk duruşması 22 Şubat günü Ankara 19. Ağır Ceza Mahkemesinde yapılacak olan davada İHD’nin ve Eş Genel Başkanımız Öztürk Türkdoğan’ın yanında olmaya, “hak savunuculuğu suç değildir, yargılayamazsınız” demeye çağırıyoruz. “
 

Editör: TE Bilişim