Samandağ Belediyesi’nde çalışan 6 belediye personeli 23.12.2021 tarihi itibarı ile ‘performans düşüklüğü’ gerekçesi ile işten çıkarıldı. 
Sözleşmesi yenilenmeyerek işine son verilen Kenan Kahiloğulları Samandağ Belediye Başkanı Refik Eryılmaz’ın hiçbir zaman mahkeme kararına uymadığının belirterek “Başkan, nisan ayında mahkemeyi kazandığımızda dahi bizi işe almak istemedi. 'Mahkeme kararını tanımıyor' diye şikâyet ettik, mecburen aldı. Biz işe geri dönünce bölge mahkemesine itirazda bulundular. Bölge mahkemesinden cevap gelmeden de işten attılar. Bu hukuksuzluğa karşı sonuna kadara hakkımızı arayacağız” dedi.
Kahiloğulları, işe geri döndüklerinden beri de mobbinge maruz kaldıklarının altını çizerek; belediyede sosyolog unvanında çalıştığını, önce park bahçelerde sahaya verildiğini, bu alanı kabul etmeyince evine uzak bir alan olan Yaylıca’da atıl kalan çok amaçlı salona verdiklerini söyledi.
Belediye Başkanı Refik Eryılmaz’ın kendisinden önceki dönem Belediye Başkanı Mithat Nehir’in kadrosundan olduğu gerekçesiyle kendilerini belediyede istemediğini “İlk işten atmak istediğinde hakkımızda karalama kampanyası yapıldı. Sahte sosyal medya hesaplarından belediyeyi kötülediğimize dair yazılar, yine sahte WhatsApp yazışmaları uydurularak, belediye başkanını devirmeye çalıştığımız iddia edildi. Mahkeme bizi haklı buldu, işe iade edildik.” dedi.
Kendilerinin işten atıldığı gün Başkan Eryılmaz’ın izinde olduğu için vekaleten başkanlık yapan meclis üyesi Pelin Ray imzasıyla tebliğ edildiğini söyleyen Kenan Kahiloğulları “Bize yeni başlayan meclis üyesinin hatalı iş yaptığını söylediler. Düzeltin o zaman dediğimizde ‘İmza atılmış bir defa düzeltemeyiz’ denildi. İşten atılmamızı doğru bulmayan birçok meclis üyesi var ama Refik Eryılmaz’ın kimseyi dinlemediğini söylüyorlar.” dedi.

NE OLMUŞTU?
Sözleşmeleri yenilenmeyerek işlerin son verilen belediye çalışanların 2019 yılında da işten çıkarılmış, 2021 Nisan’da mahkeme kararıyla işe geri dönmüştü.
Belediyenin çeşitli birimlerinde çalışan 21 işçi 2019 Kasım ayında “Hizmetin gerektiği pozisyona ihtiyaç kalmamıştır.” denilerek işten çıkarılmıştı. İtirazlar sonrası bir süre sonra 8 personel tekrar işe alındı, 3 personel taşerona ikna edildi, sözleşmeleri sona erdirilen personelin 10’u ise mahkemeye başvuru yaptı. Mahkemeye giden 10 çalışanın 7’si işe iade davasını kazandı, 3 çalışanın dava süreci ise devam ediyor. Davayı kazanan 7 sözleşmeli personel 2021 Nisan ayında tekrar işe geri döndü. 7 personelin 6'sı işe dönükten 8 ay sonra ‘performans düşüklüğü’ gerekçesi ile yeniden işten çıkarıldı.
 

Editör: TE Bilişim