İşkur ve Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü arasında Toplum Yararına Program(TYP) Yönetmeliğince imzalanan protokolle geçici işçi alınacağı ifade edildi.
Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi.  “Çalışma ve İş Kurumu Hatay İl Müdürlüğünce, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile Toplum Yararına Program(TYP) Yönetmeliğinin 5/1 maddesine istinaden 69 katılımcı kontenjanı için 03.10.2022 tarihinde başlayıp 28.02.2023 tarihinde sonlanacak şekilde TYP açılacaktır.
     Hatay iline bağlı Antakya, İskenderun, Dörtyol, Yayladağı ve Reyhanlı ilçeleri nezdinde açılan ve 19.09.2022-23.09.2022 tarihleri arasında başvurusu alınacak TYP’ ler için 18 yaş üstü tüm vatandaşlar başvuru yapabilecektir. Erkek başvuru sahiplerinin programa dahil edilebilmesi için engellilik ve eski hükümlülük kaydı bulunanlar hariç 35 yaş üstü olma koşulu aranmaktadır.
     TYP ’lere Adres Kayıt Sisteminde (AKS) aynı hanede oturan kişilerden başvuru şartını taşıyan herkes başvuru yapabilecek, daha önceki projelerde çalışan hane halkı da dâhil olmak üzere ancak 1 kişi katılımcı olarak belirlenecektir. Aynı haneden başvuru yapan kişilerin başvuru tarihine en yakın döneme ait gelir getirici bir işte çalışması sonucu elde ettikleri gelirler toplamının asgari ücretin 1,5 katını aşması durumunda (hane halkının belgelenebilen aylık net geliri 8.250,53 TL’ yi aşıyorsa) bu hanede oturanlardan hiçbiri TYP ‘ye katılamayacak.
Başvurmak isteyen vatandaşlar başvurularını https://esube.iskur.gov.tr resmi İŞKUR internet sitesi üzerinden ya da ALO 170’ i arayarak yapabilecek. 
İş Vaadiyle Kandıran Üçüncü Kişilere İtibar Etmeyiniz
Vatandaşlarımızın İŞKUR resmi internet sitesi dışında yayımlanan hiçbir iş ilanına veya duyuruya itibar etmemesi ve son zamanlarda sıklıkla yaşanan “para karşılığı işe yerleştirme” şeklindeki dolandırıcılık faaliyetlerine alet olmamaları ve iş yerleştirme vaatlerine kanıp mağduriyet yaşamamaları için uyarıda bulunuldu.”       Foto-Haber:Uğur Hüzmeli
 

Editör: TE Bilişim