Samandağ Belediye yönetimi tarafından sözleşmeleri yenilenmeyerek, yılbaşından itibaren işlerine son verilen 6 personel ilçemizde bulunan siyasi parti ve sendikaları ziyaret etti.
Performans düşüklüğü gerekçesi ile işlerine verilen; Enver Paşa (Mimar), Onur Toprak (Kimya Mühendisi), Yücel Aslan(Biyolog), Kenan Kahıloğulları(Sosyolog), İlkan Doğru(Bilgisayar Mühendisi), Gülşah Değiştirici(İnşaat Teknikeri) sırasıyla CHP Samandağ İlçe Başkanlığını, Eğitim Sen Samandağ Şubesi ve HDP Samandağ İlçe Başkanlığını ziyaret ederek yaşadıkları gelişmeler hakkında bilgi vererek destek talebinde bulundular.
CHP İlçe Başkanı Turgay Abacı ve Kadın Kolları Başkanı Yüksel Berber ile görüşen 6 personel adına konuşan Kenan Kahlıoğulları, “Belediye Başkanı Refik Eryılmaz’ın belediyenin çeşitli birimlerinde çalışan 21 sözleşmeli personeli 2019 Kasım ayında “Hizmetin gerektiği pozisyona ihtiyaç kalmamıştır.” denilerek tebligat göndererek işten çıkardığını. Bir süre itirazlar, toplumun önde gelenlerinin iknalarıyla tebligata rağmen 8 personel tekrar işe alındı, 3 personel Belediye AŞ tarafından işe alınmak üzere taşerona ikna edildi, sözleşmeleri sona erdirilen personelin 10’u ise mahkemeye başvuru yaptı. Mahkemeye giden 10 çalışanın 7’si işe iade davasını kazandı, 3 çalışanın dava süreci ise devam ediyor. Davayı kazanan 7 sözleşmeli personel 2021 Nisan ayında tekrar işe geri döndük. 7 personelin 6'sı işe dönükten 8 ay sonra ‘performans düşüklüğü’ gerekçesi ile yeniden işten çıkarıldık.” dedi. 
Söz alan Enver Paşa, “Parti politikası “taşerona ret” olan CHP’li belediye başkanı tarafından bizlere taşeron teklifinde bulunuluyor ve bizim kabul etmemiz bekleniyor. Ben daha öncede ifade etmiştim aldığım maaşı hak etmediğim düşünülüyorsa maaşımın yarısına bile çalışmaya razıyım. Fakat sosyal haklarımdan feragat etmeyeyim. “dedi.
Kendilerine mobbing uygulanarak iş yapamayacak yerlerde görev verildiğini belirten Kahlıoğulları, “Kimya Mühendisi arkadaşımız kademede, ben Yaylıca’ da atıl durumdaki çok amaçlı salonda, bilgisayarcı arkadaşımız Çöğürlü’de elektriği ve suyu olmayan bir taziye salonunda, Mimar arkadaşımız Yeni çarşıda masası bile olmayan bir yerde görevlendirildik. Bu durumda bizim performansımız nasıl belirlendi anlamış değiliz. “ dedi.
CHP İlçe Başkanı Turgay Abacı’nın, işlerine son verilen personelin açıklamalarını dinlerken notlar aldığı gözlendi. 
İşlerine son verilen sözleşmeli olarak belediyede  görev yapan 6 personel daha sonra Eğitim Sen Samandağ Şubesini ziyaret ederek destek talebinde bulundu. Eğitim Sen Şuba Başkanı Cüneyt Kayıkçı ve Şube yöneticileriyle görüşen 6 personel, yaşanan süreci Sendika yönetimine aktardı. İşlerine geri dönene kadar mücadele edeceklerini belirten işçiler kendilerini kabul ettikleri için sendika yönetimine teşekkür etti.
Enver Paşa, Onur Toprak, Yücel Aslan, Kenan Kahıloğulları, İlkan Doğru, Gülşah Değiştirici HDP ilçe başkanlığını ziyaret ederek HDP İlçe Eş Başkanları Sevgi Kurtdere ve Naim Özbek ile görüştü.
Görüşmede açıklama yapan HDP İlçe Eş Başkanı Naim Özbek, bu yapılanları kabul etmediklerini belirterek “Ne Samandağ ne de hiçbir belediye yönetiminin bu kararlarını desteklemiyoruz. Bu son süreçte emekçilerin hali belli aslında. Özellikle pandemi sürecince çok ciddi sıkıntılar yaşadılar. Üstüne üstlük bu son süreçte işçinin, emekçinin zaten ne kadar zor koşullarda yaşadığı çok açık ve net. Türkiye’nin hiçbir yerinde asla kabul edilecek bir tutum değildir. Kesinlikle bunu kabul etmiyoruz. Bu haklı tutumunuzda yanınızda olacağınızı bildirmek istiyoruz. Karara kişisel olarak bakmıyoruz. Burada gasp edilen bir hak var. Ve bu hak gaspına karşı işçilerin emekçilerin yanında olacağımızı tüm kamuoyuna bildiririz.” İfadelerine yer verdi.  Foto-Haber:Neslihan Sağaltıcı

Editör: TE Bilişim