İTSO Başkanı Yılmaz Samandağ’daki  İpek Dokuma Atölyesinde İncelemelerde Bulundu
“ Kadın Girişimciler İpekleri Kilim Gibi Dokuyor, İstihdama Katkı Sağlıyorlar”
     İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Levent Hakkı Yılmaz ve İTSO Genel Sekreteri Figen Gül Dönmez Samandağ’ı Belediyesi Kadın Girişimi Kooperatifi Üretim evinde  hanımların çalıştıkları ipek dokuma atölyesini ziyaret etti.
    SODES Destek Programı kapsamında Samandağ Belediyesi ve Samandağ Kadın Dayanışma Derneği ortaklığıyla hazırlanan “Kozanın İpeğe Heyecanlı Yolculuğu Projesi” kapsamında tezgahlarda ipek dokumacılığı ve üretimler titizlikle yapılıyor
    Hatay’ın dünyaca ünlü İpek Dokumacılığını yaygınlaştırmak için çaba sarf eden Kooperatif üyeleri, tezgahlarda el işi göz nuru ipekleri adeta kilim gibi dokuyorlar. 
    İpek Dokumacılığını adeta sanata dönüştüren Samandağlı Kadın Girişimcileri ziyaret eden İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz, “Hayırlı işler diliyorum. Hatay İpekçiliğini ülkemize ve dünyaya tanıtmak için vermiş olduğunuz gayretlerden dolayı sizlere teşekkür ediyoruz. Burada hem üretim hem de kadınlarımıza iş ve istihdam olanağı sağlıyorsunuz. Hepinizin Ellerine emeklerine sağlık” dedi. 
   Samandağ Kadın Girişimi işletmecilik Kooperatifi’nde İpek Dokumacılığının yanı sıra Reçel Marmelat imalatı, Defne Sabunu imalatı, Kadınların ürettiği yöresel her türlü ürünlerin pazarlanması, El Sanatları gibi birçok faaliyeti bulunmakla birlikte Gastronomi Projesini de sürdürüyor.
Foto-Haber:Neslihan Sağaltıcı

Editör: TE Bilişim