Hatay’ın Kırıkhan İlçesi’ne bağlı Kazkeli Mahallesi’nde yaşayan çiftçiler, Amik Ovası’nda bulunan arazilerinde ürünlerin yetiştirilmesinde kullandıkları tarımsal sulama nedeniyle kullandıkları elektrik faturalarını ödeyemeyince EnerjiSa ekipleri bölgeye jandarma eşliğinde gelerek çiftçilerin elektriğini kestiler. 
Hatay’ın Kırıkhan İlçesi’ne bağlı Kazkeli Mahallesi’nde yaşayan çiftçiler ekili arazilerine tarımsal sulama gerçekleştirdikleri için Kazkeli Sulama Kooperatifi’ne gelen elektrik faturalarını ödeyememesi sonrasında EnerjiSa yetkilileri tarafından şahsa ait olan 16 adet beton elektrik nakil hat direklerini yerinden sökerek çiftçilere mağduriyet yaşattılar. 
Kırıkhan İlçesi’ne bağlı Kazkeli Mahallesi’nde yaşayan çiftçiler EnerjiSa tarafından yapılan bu uygulamaya sert tepki göstererek, “Türkiye’de yaşanan ekonomik sorunları hepimiz yakından biliyoruz. Bu bereketli topraklarda ürün verimi alabilmek için ürünlerin zamanında sulanması gerekiyor. Bunun için de su olmadığı için, tarımsal sulamamızı elektrik ile su kuyularından su çekerek gerçekleştirmekteyiz. Ayrıca yetiştirdiğimiz ürünler de para etmiyor. Çiftçilerin kalemleri arasında yer alan gübre, tohum ve mazota gelen zamlardan çok etkilendik. Bu yüzden elektrik faturalarımızı ödeyemez duruma geldik. Şu an arazi içerisinde maydanoz, dereotu ve buğday ekili alanlar var. Bunlar sulanmaz ise biz çiftçiler büyük zarar göreceğiz. Elektriklerimiz kesilir ise Hatay’ın en verimli ve bereketli topraklarında ürünlerimizi nasıl sulayacağız? Bizler nasıl üretim yapacağız? Yetkililerin bu duruma bir an önce çözüm bulmasını istiyoruz.” dediler.             Foto-Haber:Uğur Hüzmeli

Editör: TE Bilişim