GÖKKUŞAĞI KOOPERATİFİ VE IŞIL’S CHOLATE GÖRKEMLİ BİR TÖRENLE AÇILDI
S.S. Gökkuşağı Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi ve Işıl’s Chocolate görkemli bir törenle hizmete girdi.
Başkanlığını Kıymet Elmas’ın yaptığı Cemal Gürsel Mah. Bahriye Üçok Cad. No: 15/C (Eski Sulama Birliğinin yeri) adresinde hizmete giren  Yufka İmalatı, Kurutulmuş Meyve & Sebze, Yöresel Ürünler, Belçika çikolata imalat ve satışının yapılacağı tesisin açılışı siyaset ve iş dünyasından çok sayıda ismi bir araya getirdi.
S.S. Gökkuşağı Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi ve Işıl’s Chocolate açılış törenine İlçe Kaymakamı Murat Kütük, Samandağ Belediye Başkan Vekili Nesim Özgün, Antakya Belediye Başkanı İzzettin Yılmaz, HBB Samandağ Koordinatörü Mehmet Ali Kamacı, CHP İlçe Başkanı Turgay Abacı, Ak Parti İlçe Başkanı Semir Özdemir, MHP İlçe Başkanı Hikmet Külahlı, CHP Kadın Kolları Başkanı Yüksel Berber, Esnaf kefalet Kooperatifi Başkanı Sait Kahiloğulları, Ziraat Odası Başkanı Selim Kamacı, SATİYAD Başkanı Tahsin Boğday, Asi Şehir komitesi kurucusu ayhan Durgun, CHP İl Eski Başkanı Halil İbrahim Özgün, CHP İlçe Eski Başkanı İbrahim Aydoğan, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Yönetim Kurulu Üyesi Ali Kavak, İş İnsanları Erdoğan Ray, Rasim Ray, Ekrem Kondakçı, Ali Kondakçı, Fikret Pınar gibi çok sayıda isim katıldı.
İş Kurma ve İş Geliştirme Proje Danışmanlığını Selda Aslan’ın yaptığı, S.S. Gökkuşağı Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifinin açılış töreninde konuşan Kooperatif Başkanı Kıymet Elmas herkese hoş geldiniz dileklerinde bulunarak “Biz Gökkuşağıyız, Gökkuşağı gibi rengarenk insanlarla bu açılış gerçekleştirdiğimiz için çok mutluyuz. Kadının üretimde yerinin olmasına inandığımız için böyle bir yeri düşündük. Kadın çalışıp kazanırsa aile kazanır, aile kazanırsa toplum kazanır, toplum mutlu olur, herkes mutlu olur daha refah içinde yaşarız. Hepinize tekrar hoş geldiniz diyorum ve aramızda görmekten çok mutlu olduk. Emeği geçen tüm dostlarımıza ve aileme çok teşekkür ediyorum.” dedi.
Samandağ İlçe Kaymakamı Murat Kütük, açılışta  “Bugün burada aynı zamanda Sanayii Ticaret il müdürlüğünden desteklenen bir kooperatifimiz. KOSGEB ‘den destek almış. Kooperatiflerle ilgili maalesef ülkemizde yanlış bir kanı var. Benim arkadaşlardan bir ricam var. Bu iş başarılı olsun, kooperatiflerle ilgili yanlış bilgi yıkılsın. Zor bir yola çıktınız ve başarmak zorundasınız. Sizleri tebrik ediyorum, başarılar diliyorum. İnşallah Samandağ’ımıza, Hatay’ımıza hayırlı uğurlu olur.” dedi.
Hatay Ticaret İl Müdürü Halit İmrek, ise hayırlı olsun dileklerinde bulunarak “İlimizde kooperatif kurulmasıyla ilgili çalışmalarımız var. Hatay’ımızda 30 kadın girişimi bulunmaktadır. Her ilçemizde bir kadın girişimi kuruldu, Samandağ’da 2. Kadın girişimi açılışımız. Az sermayeyle, az riskle en yüksek kazancı, en yüksek girişimciliği yakalamaya çalışıyoruz. Kıymet hanımın bu işi çok iyi yapacağına inanıyoruz. Hayırlı uğurlu olsun.” dedi.
Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Yönetim Kurulu Üyesi Ali Kavak, başarı dileklerinde bulunarak “Kadınların kurtuluşu tamamen ekonomide istihdam yaratmalarına bağlıdır. İstihdam yaratmaları son derece büyük bir önem arz ediyor. Kıymet hanıma başarılar diliyorum, bol kazançla diliyorum, tebrik ediyorum. Bütün kadınlarımıza örnek bir girişim bu. Aslında bizim insanımız gerçekten girişimci bir ruha sahip, ancak bu girişimci gücü bizim harekete geçirmemiz lazım. Gelecekte bizim projelerimiz var. Kadın-erkek bütün girişimcilerimizi son derece güçlü bir şekilde destekleyeceğimizin sözünü veriyorum buradan. Başarılar diliyorum.” dedi.
Antakya Belediye Başkanı İzzettin Yılmaz, yaptığı konuşmada “Ben kadınlarımızın her zaman hayatımızda olduğu gibi ekonomik hayatta da yanımızda olmalarını istiyorum. Tüm bayan girişimci arkadaşlara başarılar diliyorum.” dedi.
Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından protokol üyeleri tesisi gezerek üretilecek ürünlerle ilgili bilgi aldı.
Foto-Haber:Neslihan Sağaltıcı

Editör: TE Bilişim