Samandağ Belediye Meclisi rutin olarak yılın her ayı toplanıyor. Ay başlarına denk gelen meclis toplantıları çoğunlukla Belediye Başkanı yönetiminde gerçekleştiriliyor.
Samandağ Belediyesinde vatandaşları temsilen 31 Meclis üyesi bulunuyor.         
Meclis üyelerinin 4 tanesi dışında, 27 tanesi CHP’li meclis üyesi. Yani Belediye Başkanıyla aynı siyasi partiden. “Eee…biz bunları biliyoruz sen sadede gel” dediğinizi duyar gibiyim.
Baştan belirteyim belediye meclisi içerisinde yer alan, çoğu tanıdığım ve bireysel olarak sevdiğim insanlardan oluşan, ayrıca çoğunluğunun genç olmasından dolayı da beni ayrıca mutlu eden bir yapı.  
Şimdi gelelim asıl meseleye her insanın aynı siyasi partiden de olsa farklı bir fikirde olması çok normal iken. Nasıl oluyor da belediye meclis toplantılarında gündem maddeleri görüşülürken 3 yıldır bir iki madde dışında bir elin parmağını geçmeyecek sayıda itiraz dışında tüm maddeler oy birliğiyle alınıyor. Bu arada itiraz edenlerin de neden itiraz ettiğini vatandaş olarak da tam olarak bilmiyoruz. Yani altı doldurulmuyor.
Kafama takılıyor ve sormadan edemiyorum. Herkes mi bütün maddeleri kusursuz ve yerinde buluyor. Özellikle 27 kişi tek ses olması bana daha da vahim geliyor. Gerçi ilk zamanlar dışında meclis üyelerinin tekmili birden çok nadir meclis toplantılarında yer alıyor.  
Hadi gündem maddelerinde hem fikirsiniz, yaşadığınız ve ya gittiğiniz mahallelerle ilgili hiç mi olumsuz bir durumla karşılaşmıyorsunuz ve ya vatandaş size talebini iletmiyor. Gündem dışı söz alarak neden kimse fikrini, varsa sorunları ve ya vatandaşın taleplerini dile getirmiyor.
Aklıma şu soruyu sormak geliyor. Temsil ettiğiniz partinin ülkede sürekli dile getirdiği tek adam rejimini eleştirirken, sizin bu şekilde davranmanız biraz benzerlik göstermiyor mu?
İktidar partisi tek ses olunca sorun oluyorken sizin tek ses olmanız sorun değil mi? 
Elbette her şeye itiraz edilsin derdinde değilim, ama mahallelerde çözülmesi gereken çok sorun varken hiç ses çıkarılmaması da akıllarda soru işareti bırakıyor. 
Ya bazı kaygılar var ses çıkarılmıyor, ya da biz göremiyoruz da her şey kusursuz işliyor.
 

Editör: TE Bilişim