Hatay’ın birçok mahallesinde kaldırım ve durak olmaması vatandaşları özellikle yayaları mağdur etmeye devam ediyor.
Bu mahallelerimizden biri de Defne ilçesi Özbek Mahallesi. Özbek Mahallesi sakinleri gazetemize ulaşarak yaşadıkları mağduriyeti dile getirerek sesleri olmamızı istedi.
Birçok defalar Hatay Büyükşehir Belediyesi’ne yaşadıkları mağduriyetin giderilmesi için başvurduklarını belirten mahalle sakinleri, sorunla ilgilenileceğinin ifade edilmesine rağmen herhangi bir girişimde bulunulmadığını belirttiler.
Özbek Mahallesinde yerleşim yerlerinin içinden geçen yolda kaldırım olmaması yüzünden yayaların can güvenliğinin tehlikeye girdiğini ifade eden mahalleli “Yolda kaldırım yok, evimize gidip geldiğimiz sırada iki araç geçerken kendimizi yol kenarındaki boş araziye atarak kurtarıyoruz.” ifadelerine yer verdiler.
Yolun kaldırımsız olmasının yanında ulaşımı sağlamak için kullandıkları halk otobüslerinin mahallenin hiçbir noktasında durağı olmamasının da ayrı bir sorun olduğunu söyleyen mahalleliler “Kış mevsiminde ve ya yağmur yağdığında durak olmaması yüzünde araç beklerken çok sıkıntı yaşıyoruz. Özellikle çocuklarımız okula gidip gelirken altında bekleyecekleri bir durak bile yok. Çocuklarımızın can güvenliğinden endişe ediyoruz. Mahallemizde kaldırım yok, durak yok, başta çocuklar olmak üzere yayaların can güvenliği yok.
Konuyu defalarca yetkililere aktardık. İlgileneceklerini söylediler ama bu güne kadar herhangi bir gelişme olmadı. Şimdi sizin aracılığınızla bir kez daha söylüyoruz, yetkililer den okullar başlamadan, kış yağmurları gelmeden bu sorunumuzla ilgilenmelerini ve çözüm üretmelerini rica ediyoruz.” dediler.
Foto-Haber:Neslihan Sağaltıcı

Editör: TE Bilişim