Samandağ Kalem Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği( KALEM-DER)tarafından üniversiteli öğrencilere destek olmak amacıyla düzenlenen dayanışma kahvaltısı gerçekleştirildi.
Geçtiğimi Pazar günü, Kalem-Der Başkanı Nermin Eryılmaz Havuz ve Yönetim Kurulu üyelerinin evsahipliğinde Swan Jardin’de gerçekleştirilen kahvaltıya; İlçe Kaymakamı Murat Kütük, Samandağ Belediye Başkanı Refik Eryılmaz, Belediye Meclis üyeleri ve çok sayıda hayırsever katıldı.
Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Kalem- Der Başkanı Nermin Eryılmaz Havuz, katılan herkese hoşgeldiniz dileklerinde bulunarak “Kalem-Der 2011 yılında kurulmuş bir dernektir. Sevgili Belediye Başkanımız Refik Eryılmaz’ın Milletvekiliyken kurduğu bir dernek. 1850 öğrenciye bu zaman diliminde burs verdik. Şuanda sizlerin, iş adamlarımızın, eğitim görevlilerimizin sayesinde derneğimiz ayakta kalmakta. Hepinize katılımızdan dolayı çok teşekkür ederim.” dedi. Havuz, konuşmasında dernek eski başkanlarından Sabri Kimyon’ u mikrofona davet etti. 
Kimyon, konuşmasında “Öncelikle hepiniz hoş geldiniz. 2011 sanki dün gibiydi. O zaman Refik Bey milletvekiliydi. Samandağ’ında kötü bir gidişat vardı, kutuplaşmalar vardı, dayanışma duygusu da azdı. Biz bir grup arkadaşla beraber oturduk ve ne yapabiliriz diye düşündük. Yaptığımız o toplantı bizi bu günlere getirdi, Kalem-Der’i kurduk. Biz yaşadığımız bölgede dayanışma duygusunu yeniden yeşertmek, büyütmek geliştirmek ortak bir noktada Samandağ vatandaşlarını birleştirmek için derneğimizi kurduk ve eğitime önem verdik. Çünkü bir toplumun gelişiminin en büyük damarı eğitimdir, bilimdir, fendir. O gün aramızda olanlar ve olmayanlar hepsinin çok büyük bir emeği var. Ama bu derneğin kurumsallaşmasında Refik beyin şahsında hepinize teşekkür etmek istiyorum. Çünkü siz olmasaydınız bu dernek asla olamazdı. Bu derneği yaşatan sizsiniz. Sizin vicdanınız. Ben başta Nermin Hanım olmak üzere, onun şahsında tüm yönetim kuruluna, geçmişteki tüm arkadaşlarımıza teşekkür ederim. Kurtuluş yok tek başına, ya hep beraber, ya hiçbiriniz.” ifadelerine yer verdi.
İlçe Kaymakamı Murat Kütük,  “Derneğimizin organize ettiği kahvaltıda bir aradayız. Çok güzel bir etkinlik, katılımda baya iyi. Bizler ilk emri oku olan bir dinin temsilcileriyiz. Bizler İlim Çin’de de olsa gidip alın diyen dini önderlerin temsilcileriz. Bana bir harf öğretenin 40 yıl kölesi olurum diyen bir dinin temsilcileriyiz. Hakiki en hakiki mürşit ilimdir diyen bir ulu önderin torunlarıyız. Dolayısıyla eğitim – öğretim en hassas olduğumuz konulardan biridir. Toplumların kalkınması ancak eğitimle olur. Bugün doktoru da, mühendisi de, hakimi de eğitim bu mevkilere getirmektedir. Bunu sağlamak için kurulmuş olan Kalem-Der’e kurucusundan bugüne kadar emek veren herkese çok teşekkür ediyorum. “dedi.
Kalem-Der’in kurucusu Belediye Başkanı Refik Eryılmaz duygu ve düşüncelerini paylaştığı dayanışma kahvaltısında “2011 yılında kurduğumuz dernekle bugüne kadar ihtiyaç sahibi üniversitede okuyan genç kardeşlerimize burs verdik. En azından onların yanında olduğumuzu onlara hissettirdik. Bunun dışında derneğimiz sadece öğrencilere burs veren bir dernek değil. Aynı zamanda kültürümüzü, gelenek ve göreneklerimizi, örf ve adetlerimizi yaşatma ve gelecek nesillere aktarma noktasında çok önemli kültürel, sosyal projelerin altına da imza attık. Dolayısıyla toplumda bir boşluğu dolduruyor. Bu derneğin mutlaka ayakta durması gerekiyor. Çok güzel bir söz var. Bu fani dünyada hepimiz bir gün göçüp gideceğiz. Ama önemli olan bu gök kubbe altında hoş bir seda bırakmaktır. Özellikle iş adamlarımıza büyük bir görev düşüyor. O gençlerimize sahip çıktığımızı hissetmeleri lazım. Özellikle pandemi sürecinde, bu ekonomik kriz sürecinde. Gençlerimize sahip çıkmak hepimizin görevidir.
Bu anlamda bugüne kadar deneğimizde görev alan, başkanlarımızdan tutunda yönetim kuruluna ve bütün üyelerine, arkadaşlarımıza belediye başkanı olarak çok teşekkür ederim.” ifadelerine yer verdi.
Foto-Haber:Neslihan Sağaltıcı
 

Editör: TE Bilişim