Hatay Büyükşehir Belediyesi Samandağ Koordinatörü Mehmet Ali Kamacı, Samandağ Belediyesi tarafından sözleşmeleri feshedilen çalışanlarla ilgili açıklamada bulundu.
Kamacı, açıklamasında “Değerli hemşerilerim Samandağ Belediyesinde çalışmakta olan ve daha önce de mahkeme kararı ile işlerine dönmüş olan 6 emekçi kardeşlerimizin, iş akitlerine tekrardan son vereceği hususunda bir tebligat aldıklarını üzülerek duymuş bulunmaktayım. Demokrasiye, hak- hukuka, emeğe emekçiye, birlik beraberliğe, barışa ve huzura inancı yalan olan belediye başkanı Refik Eryılmaz’ın Samandağ sınırlarında olduğu zaman yaptığı yanlış uygulamalar yetmiyormuş gibi burada bulunmadığı zamanlarda da yanlış uygulamalarına devam ediyor.
Böylesi zor bir süreçte çalışanları ve ailelerini mağdur etmek, yeni yıla perişan girmelerine sebep olmanın hiçbir haklı gerekçesi olamaz. Eryılmaz’ın kini, nefreti, hamaseti, kibri bir an olsun dinmiyor. Bir de kendini okumuş, siyasetçi, hukukçu, seçilmiş idareci olarak tanımlıyor. Partimizin genel politikalarının tersine düşen, aykırı olan ne varsa uygulayan bu kişiden öncelikle bir Samandağlı olarak utanıyorum. Genel başkanımızın hiçbir personelin ekmeğiyle oynanmayacağının, işten çıkarılmayacağının garantisini vermiş olmasına rağmen bu hukuk tanımaz, parti tanımaz tavrıyla nefret tohumları ekmeye devam ediyor. Seçim meydanlarında “istihdam yaratma” naraları atarken, bugün belediye istihdam yeri değildir deme yüzsüzlüğünden imtina etmiyor. Genel başkana, bağlı olduğu parti anlayışına olan inancı gibi demokrasi inancı da koca bir yalan. Kamuoyunu kandırmak için hiçbir yalanı söylemekten utanmayan bu hukuk düşmanı, 6 personeli işten çıkararak sadece personele değil, başında bulunduğu kuruma da zarar vermektedir. Dünyaya kin ve nefretten başka hiçbir duygu ile bakmayı beceremeyen bir kesimin belediye başkanı ile karşı karşıyayız. Refik Eryılmaz adeta ilçemizde CHP ye nasıl zarar veririm, bitiririm derdinde, bu davranışlarıyla düşüncelerimi tasdik etmiş, etmeye de devam ediyor. Bu hukuk tanımazlığını hukukla cevap alacağı gün yakındır. Yazıklar olsun.” ifadelerine yer verdi.
 

Editör: TE Bilişim