CHP Hatay İl Disiplin Kurulu, Hatay Büyükşehir Belediyesi Samandağ Koordinatörü Mehmet Ali Kamacı hakkında kınama cezası verdi.
Samandağ Belediyesi Meclis Üyeleri, geçtiğimiz aylarda sosyal medya paylaşımlarını gerekçe göstererek HBB Samandağ Koordinatörü Mehmet Ali Kamacı’nın disipline sevk edilmesi istemiyle CHP Defne İlçe Başkanlığına dilekçe vermişti.
Bu hafta başında toplanan CHP Hatay İl Disiplin Kurulu Kamacı’nın dosyasını görüşerek karara bağladı ve hakkında kınama cezası verdi.
CHP Hatay İl Disiplin Kurulu Başkanı Av. Garip Erhan Biner, Kamacı hakkında verilen kınama cezasını sosyal medya hesabı üzerinden duyurdu. Biner, konuyla ilgili paylaşımında “Parti üyemiz Mehmet Ali Kamacı hakkında İl disiplin Kurulumuzca yürütülen disiplin soruşturması tamamlanmış olup, 20.06.2022 tarihli toplantımız neticesinde parti üyemiz Mehmet Ali Kamacı hakkında, Samandağ Belediye Başkanımız Refik Eryılmaz ile ilgili olarak, Sosyal Medya ve Yerel basındaki açıklamaları nedeniyle; 
Tüzüğümüzün 68/3 maddesinde düzenlenen “b) Parti görevlilerine küçültücü sözler söylemek, ve
c) Partili üyeler ve yöneticiler hakkında bilerek ve isteyerek aslı olmayan söylentiler çıkarmak, bunları yaymak,” maddeleri gereği “Kınama Cezası” ile cezalandırılmasına karar verilmiştir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.” ifadelerine yer verdi.
Hakkında alınan kınama cezası ile ilgili görüştüğümüz HBB Samandağ Koordinatörü Mehmet Ali Kamacı, verilen karara saygı duyduğunu belirterek “İl disiplin kurulunun hakkımda verdiği kınama cezasına saygı duyuyorum… Ancak haksız olduğu inancındayım.
Samandağ Belediye Başkanı Refik Eryılmaz ile ilgili eleştirilerim eleştiri ve düşünce özgürlüğü kapsamındadır.
Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun devri sabık yaratmama ve geçmiş dönemde alınan belediye çalışanlarının ekmeğine dokunmama yönündeki talimatı yok sayan Refik Eryılmaz’ ı eleştirdim. Genel Başkanımızın talimatını kimse yok sayamaz. İşçinin emek ve ekmeği kutsaldır. Ve kim olursa olsun bir Belediye Başkanı herkesin Belediye başkanı olmalıdır. Hizipçi tavır ve yaklaşımı kabul etmiyorum.
CHP ailesinin şerefli bir üyesi ve yılmaz bir neferi olarak mücadeleme devam edeceğimi kamuoyuna saygıyla duyuruyorum.” İfadelerine yer verdi.
Foto-Haber:Neslihan Sağaltıcı

Editör: TE Bilişim