Hatay Büyükşehir Belediyesi(HBB) Samandağ Koordinatörü Mehmet Ali Kamacı HatSu Genel Müdürü Muhammet İkbal Polat’ı makamında ziyaret etti.                                             
HBB Samandağ Koordinatörü Kamacı Hatsu Müdürü Polat ile Samandağ’da yapılan çalışmalar ve önümüzdeki süreçte yapılacak projelerle ilgili istişarede bulundu.
Koordinatör Kamacı, görüşmenin ardından yaptığı açıklamada “Hatay Su ve Kanalizasyon idaresi( Hatsu )Genel Müdürümüz Sayın İkbal Polat’ı ziyaret ederek ilçemizde yapmış oldukları çalışmaları ve yürüttükleri projeleri istişare ettik.
Nazik karşılamalarından ötürü kendilerine teşekkür eder başarılarının devamını diliyorum.” dedi.
Kamacı, açıklamasının devamında Hatsu’nun Samandağ’da yaptığı çalışmalarla ilgili şu ifadelere yer verdi:
HATSU’NUN İLÇEMİZDE YAPTIĞI FAALİYETLER 2014-2022
Samandağ ilçemizde 2021 yılında içme suyu ve kanalizasyon bakım-onarım çalışmaları kapsamında; Batıayaz, Cumhuriyet, Çanakoluk, Çiğdede, Çöğürlü, Deniz, Eriklikuyu, Gözene, Fidanlı, Hıdırbey, Karaçay, Koyunoğlu, Kurtderesi, Mağaracık, Meydan, Mızraklı, Seldiren, Sutaşı, Tekebaşı, Tomruksuyu, Uzunbağ, Vakıflı, Yaylıca ve Vakıflı mahallelerine toplamda 8 bin metre altyapı ve 4 adet yeni sondaj çalışması gerçekleştirdik.
Yapım maliyeti 18 milyon 934 bin 531 TL olan Samandağ İçmesuyu Şebeke İnşaatı kapsamında 174 bin metre şebeke ve 7288 adet abone bağlantı çalışması gerçekleştirdik.
Samandağ Tekebaşı İçme Suyu Şebeke İnşaatı kapsamında 850 metre iyileştirme gerçekleştirdik.
Sözleşme Bedeli 1 milyon 709 bin TL olan Büyükoba, Çanakoluk ve Yeşilyazı Mahalleleri İçmesuyu Depo İnşaatı’nın sözleşmesini imzalayarak çalışmalarına başladık.
Yapım maliyeti 30 milyon 922 bin 292 TL olan Samandağ Mağaracık İçmesuyu ve Kanalizasyon İnşaatı’nın ihalesini yaptık. 2022 yılında da çalışmalarına devam edeceğiz.  
2014-2021 YILINDA YAPILAN ÇALIŞMALAR
Samandağ ilçemize 2014’den bugüne 308 bin metre içme suyu, 42 bin metre atık su ve yağmur suyu hattı olmak üzere toplamda 350 bin metre altyapı, 3 adet içme suyu deposu, 19 adet son sondaj kuyusu çalışması gerçekleştirdik.
Yapım maliyeti 14 milyon 196 Bin 864 TL olan Samandağ Atıksu Arıtma Tesisi’ni(8 bin 50 m3/gün) kazandırdık.
Samandağ ilçemize bugüne kadar 75 milyon 781 bin 736 TL harcadık.
2022 YATIRIM PROGRAMLARI
Samandağ Tekebaşı Grup İçme Suyu Şebeke Yapım İşi çalışmalarını hayata geçireceğiz. Ayrıca, Samandağ Tekebaşı Atıksu Arıtma Tesisi proje yapım işini gerçekleştireceğiz.
 

Editör: TE Bilişim