Samandağ Belediyesi öncülüğünde ve ortaklığında kurulan Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifine ait Gastronomi Köyü üzerine sosyal medyada tartışmalar devam ediyor.
Samandağ Belediyesi tarafından Gastronomi Köyü yapılması için arazisini 49 yıllığına Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifine tahsis edilen, bilmeyen vatandaşın söylenene ikna olduğu, bilenlerin ise cevaplanması için sorular sorduğu ama cevabı gelmeyen Vakıflı Mahallesindeki arazi gündemdeki yerini koruyor.
Geçtiğimiz günlerde Belediye Başkanı                         
Refik Eryılmaz’ın Ak Parti Milletvekili Hüseyin Yayman’a teşekkür ederek duyurduğu “Kamu yararı” statüsü kazanan Gastronomi Köyü ile ilgili bizlerin de merak ettiği,  birkaç soruyu Cuma Yorgun’un sosyal medyada yüksek perdeden gündeme taşıdı.
Bu soruların cevapları verilir mi bilmiyoruz ama buradan biz de soralım istedik. 
 Cuma Yorgun’un sorduğu sorular: 
1- Gastronomi köyüne kamu yararı kararını Hüseyin Yayman’ın yoğun kulisi sonucu aldırılması, Gastronomi Köyü mülkünün 49 yıllığına örgütlü sermayeye devredilebilmesinin önünü açmak için midir?
2- Gastronomi köyüne Hüseyin Yayman’ ın yoğun kulis çalışmaları sonucunda kamu yararı kararı aldırılması, Gastronomi Köyü ile ilgili; mevcutta imar planı olmamasından kaynaklı oluşan usulsüzlüğün üstünü örtmek ve yasal bir kılıf hazırlamak için midir?
3- Gastronomi Köyüne Hüseyin Yayman’ ın yoğun kulisi sonucu alınan kamu yararı kararı, o bölgede yapılması planlanan mezarlık kompleksini önlemek için mi alındı? 
Not; Sayın Hüseyin yayman sahildeki parkın yapılması için gerekli olan izinler karşılığında Hatay Alperen Ocakları başkanının özel kalemden memur yapılmasını istemişti. Şimdi Sayın Hüseyin Yayman "kamu yararı kararı" için Sayın Refik Eryılmaz’ dan bir şey talep etmiş midir?
Foto-Haber:Neslihan Sağaltıcı

Editör: TE Bilişim