Memleket Partisi Samandağ İlçe Başkanı Reşit Miçooğulları, Türkiye’de devam eden yangınların ardından “Turizmi Teşvik Kanunu”nda yapılan değişiklikle ilgili açıklama yaptı. 
Miçooğulları, açıklamasında; kamu yararı kavramına da değinerek “Orman yangınlarında canını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, ailelerine sabırlar diliyorum. Yangın sebebiyle malını kaybeden vatandaşlarımızın acılarını paylaşıyorum. Koruyamadığımız doğamızdan ve yanan ciğerimizden dolayı büyük üzüntü içerisindeyim.
Bir hususa değinmek istiyorum. Kamu Yararı diye bir şey bulmuşlar, Kamu Yararı kavramını işlerine geldiği gibi hem nalına hem mıhına vurmak suretiyle kullanıyorlar. 'Kamu Yararı' denilerek 'Kısmi Yapılaşmadan' dolayı kurtulması gereken vatandaşlarımızın içerisinde iskan ettiği binalar 'Günübirlik Tesis Alanı' ilan edilip yapılaşmanın önüne geçilirken, diğer tarafta henüz orman yangınları söndürülmemişken 28 Temmuz 2021 günü Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren 7334 sayılı Turizmi Teşvik Kanunu'nda değişiklik yapan yasanın 1.maddesinin 'd' fıkrasına göre "Kültür ve Turizm gelişme bölgeleri dışında kalsa bile " orman arazileri 'kamu yararı' kapsamına alınarak turizm yatırımcılarına açılabilecekmiş…  Bir taraftan 'kamu yararı' denilerek Samandağ Sahili 'Günübirlik Tesis Alanı' ilan edilip Turizmin Yapılamasının önü kapatılırken diğer taraftan ormanlarımız cayır cayır yanarken yine 'kamu yararı' kavramına sığınılarak turizme açılmasını anlayamıyorum. Bu ne yaman çelişki! 'Kamu Yararı' kavramı turizm şirketleri dışında bir tek vatandaşa, kuşa, kuzuya, ormana, börtü böceğe yaramadı. Çok yazık! Ülkemizin üzerindeki kara bulutların bitmesi için iktidarı sandıkla yolcu etmenin vakti gelmiş ve geçmiştir. Saygılarımla.” ifadelerine yer verdi.
 

Editör: TE Bilişim