Sürücü Belgesi ile Kalfalık Belgesi alabilmek için düzenlenen sınavın ilçemizde yapılması için başlatılan “Samandağ’ da e- sınav merkezi olsun” kampanyasında olumlu gelişme yaşandı.
Tüm Öğrenci Velileri Dayanışma Derneği(ÖVDER) Samandağ Şubesinin öncülüğünde ilçemizdeki Sürücü Kurslarının destekleriyle başlatılan kampanyanın cevabı CİMER’ den geldi.
ÖVDER Başkanı Arkadaş Karataş, olumlu gelişmeyi kamuoyuyla paylaşarak açıklama yaptı.
ÖVDER Başkanı Karataş, açıklamasında “Sürücü Belgesi ve Kalfalık Belgesi için “E-SINAV MERKEZİ Samandağ’da Yapılsın “ talebimize “HAYIRLI OLSUN” demek için bir adım kaldı. Daha önce yapılan sınavlarda Antakya’da kontenjan doluluğu yüzünden öğrencilerimiz İskenderun ve Dörtyol’da sınava girmek zorunda kalıyorlardı.
Oysa Samandağ ilçemizin E-Sınav Merkezi için birçok okul bu sınava uygun koşullara sahiptir. CİMER üzerinden gönderdiğimiz başvurularımızı Milli Eğitim Bakanlığı incelemiş ve haklı talebimizi “Samandağ İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüzün Hatay İl Milli Eğitim Müdürlüğümüze göstereceği bir okul ardından sınavlar artık Samandağ’da yapılacaktır. “ denilmektedir. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüzün bu konudaki çalışmalarını önemsiyoruz. En kısa zamanda Samandağ Halkıyla müjdeli haberi paylaşacaklarından eminiz. Şimdiden emeği geçen ve geçecek tüm yetkililere, kurumlara, ayrıca bu talebimizi sahiplenen, bizimle birlikte CİMER’e başvuru yapan duyarlı halkımıza, öğrenciler ve veliler adına ÖVDER olarak teşekkür ediyoruz.” ifadelerine yer verdi.
Foto-Haber:Neslihan Sağaltıcı

Editör: TE Bilişim