İlçemiz Koyunoğlu, Kuşalanı, Mızraklı, Sutaşı, Çöğürlü, Tekebaşı ve Meydan mahallelerinde yapılması planlanan kanalizasyon hattıyla ilgili Karayolları ile Hatsu arasındaki sorun Muhtarlar Derneği Başkanı Mahir Cebburoğlu ve üyelerinin girişimleriyle projenin yenilenmesi şartıyla çözüldüğü belirtildi.
atık su altyapısının karşılanması amacıyla yapılması planlanan kanalizasyon şebeke hattıyla ilgili Karayolları 5. Bölge Müdürlüğü’ ne yaptığı başvurunun olumsuz olması üzerine muhtarlar Karayolları 53. Şube Şefi Emrullah Ediz ile bir araya geldi.
Muhtarlar Derneğinde gerçekleşen toplantıya Ak Parti İlçe Başkanı Semir Özdemir, Ak Parti İl Delegesi Hülya Balıkçı, Muhtarlar Derneği Başkanı Mahir Cebburoğlu ve mahalle muhtarları katıldı.
Karayolları 53. Şube Şefi Ediz, Hatsu’nun başvurduğu alanda kamulaştırma sınır hattının döşenmesine yetecek kadar alan bulunmadığını belirtti. Ediz, karşılıklı görüşmeler sonucu projede yapılacak değişikliklerle sorunun çözülebileceğini ifade etti.
Muhtarlar Deneğinde yapılan toplantının ardından, Muhtarlar Derneği Başkanı Mahir Cebburoğlu yaptığı açıklamada “Bugün bazı mahallelerimizde Hatsu tarafından projelendirilerek yapılması planlanan kanalizasyon hattı ile ilgili Karayolları 5. Bölge Müdürlüğünü olumsuz cevabı ile ilgili Karayolları 53. Şube Şefi Sayın Emrullah Ediz ile bir araya geldik. Sorunun çözümü ile ilgili yapılabilecekler hakkında istişarelerde bulunarak, bazı mahallelerimizin karayolları ile ilgili sıkıntılarını ve taleplerini aktardık. Bu görüşmede proje değişikliğine gidilmesiyle sorunun çözülebileceği yönünde aldığımız olumlu sinyaller üzerine. HATSU Genel Müdürü Sayın Muhammet İkbal Polat ile görüştüş. Karayolları ve Hatsu arasındaki bu sorun projenin karşılıklı yenilenmesiyle Koyunoğlu, Kuşalanı, Mızraklı, Sutaşı, Çöğürlü, Tekebaşı ve Meydan mahallelerindeki kanalizasyon altyapısı çözülecek. Bu konuda emeği geçen herkese teşekkür ederim.” İfadelerine yer verdi.  Foto-Haber:Neslihan Sağaltıcı

Editör: TE Bilişim