Hatay Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan katlı otopark ve üzerindeki alan törenle hizmete açıldı.
Açılış törenine HBB Başkanı Lütfü Savaş, İlçe Kaymakamı Murat Kütük, CHP İlçe Başkanı Turgay Abacı, Samandağ Belediye Başkan yardımcıları Aydın Duran, Timurlenk Bozoğlan, Samandağ İyi Parti İlçe Başkan Yardımcısı Ela Nur Habip, Defne İyi Parti İlçe Başkanı Meriç Fatmaoğulları, HBB Samandağ Koordinatörü Mehmet Ali Kamacı, CHP Gençlik Kolları Başkanı Bünyamin Reyhanoğulları, Samandağ Belediye Meclis Üyeleri, Muhtarlar, HBB Daire Başkanları, CHP ve İyi Parti İlçe Yönetimi ve vatandaşlar katıldı.
Açılış töreninde Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Daire Başkanı Murat Bayram, HBB Fen İşleri Daire Başkanı Hasan Ziya Hamidioğulları, İyi Parti Samandağ ilçe başkan yardımcısı Elanur Habip, CHP Samandağ Belediye Başkan yardımcısı Aydın Duran, CHP Samandağ İlçe başkanı Turgay Abacı ve Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş birer konuşma yaptı.
Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Daire Başkanı Murat Bayram konuşmasında “ 2021 yılı için başlattığımız yeşil alan projemizde biri olan Samandağ katlı otopark üstü ve Meydan ve yeşil alan ve Fen İşleri başkanlığımızla beraber yürüttüğümüz projelerden biridir. Her yaştan ilçe sakinin günün farklı saatlerini kullanabileceği toplam 2700 metrekarelik sosyal bir alan olarak tasarlanmıştır. Bu güzide alanın ilçemize hayırlı olması diler bu vesileyle çalışmamıza her zaman destek veren Büyükşehir belediye başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş’a huzurlarınızda teşekkür eder ve hepinize en derin saygılarımı sunarım.”dedi.
HBB Fen İşleri Daire Başkanı Hasan Ziya Hamidioğulları, tesis hakkında bilgi verdi. Üç katlı otoparkın 210 araç kapasiteli olduğunu söyleyen Hamidioğulları, otoparkta akıllı aydınlatma ve yangın koruma sistemine sahip olduğunu ifade etti.
İyi parti Samandağ ilçe başkan yardımcısı Elanur Habip de, “ Bizler Millet ittifakı olarak beraber yürüdüğümüz yolda iyi işler yapıyoruz. Millet İttifakı olarak bizler bu proje için çok teşekkür ediyoruz.” dedi.
Samandağ Belediye Başkan Yardımcısı Aydın Duran, konuşmasında“Uzun zamandan beri bu parkın açılışını beklemekteydik, nasip bugüneymiş. Gerçekten bu konuda Büyükşehir belediye başkanımız, Fen işleri daire başkanımız, park bahçe daire başkanımızın büyük emekleri oldu. Katkılarından emeklerinden dolayı Samandağ’ına kazandırdıkları katlı otopark projesinden dolayı kendilerine şükranlarımızı sunuyorum. Tekrar hayırlara vesile olmasını diliyor ve saygı selamlarımı sunuyorum.” ifadelerine yer verdi.
CHP Samandağ İlçe Başkanı Turgay Abacı ““Bir elin nesi var iki elin sesi var. Demiş atalarımız. Birlikten kuvvet doğar. Samandağ’ına büyükşehir belediyemiz bu dönem ciddi bir şekilde el uzattı. Ben bu çerçevede Büyükşehir belediye başkanımıza huzurunuzda teşekkür ediyorum. Bu hizmetlerin daha da artarak devam edeceğini de ilçe örgütüm adına yürekten inanıyorum. Burada biz beraber çalışabilirsek, bir birliktelik sağlayabilirsek, büyükşehirle Samandağ arasında ki dengemizi koruyabilirsek Samandağ hak ettiği hizmeti fazlasıyla alacak. Ben bu duygu ve düşüncelerle katılımınızdan dolayı hepinize saygılar sunuyorum.” dedi.  
Açılışta konuşan HBB Başkanı Lütfü Savaş, pandemi şartları devam etmesine rağmen Hatay’ın her noktasında projeleri hayata geçirdiklerini belirtti. HBB’nin 7 buçuk yılda Samandağ’a yaptığı hizmetleri sıralayan Başkan Savaş “7 buçuk yılda ilçemize 102 kilometre beton asfalt, 167 kilometre sathi kaplama, 590 bin metrekare parke yaptık. Köprüler, taş ve beton duvarlar, sosyal tesisler yaptık. Eğitim kurumlarımızda, mezarlıklarda ve ibadethanelerde bakım onarım gerçekleştirdik. Meclis’te çoğunluk olmamamıza rağmen birçok çalışmanın altına imza attık. Bize destek veren tüm hemşehrilerime teşekkür ederim.” dedi.

HBB Başkanı Savaş ilçeye yapılan altyapı hizmetlerinden de bahseden “İlçemize 76 milyon liralık altyapı çalışması yaptık. 2022 yılında 22 milyon liralık daha yatırım yapacağız. Merkezdeki içme suyu şebeke çalışmalarımız bitmek üzere. Önümüzdeki yıl başından itibaren Samandağ merkezde su sorunu kalmayacak. Bugüne kadar çekilen sıkıntılar yakında son bulacak.” dedi.
Ekonomik kriz içindeki ülkede her şeye rağmen hizmet ürettiklerinin de altını çizen Lütfü Savaş, açılan tesisin Samandağ halkına hayırlı olmasını diledi.
Foto-Haber:Neslihan Sağaltıcı

Editör: TE Bilişim