Ali Kavak: Rusya’ya ihracatımız kesintisiz devam edecek.
Rusya Ankara Büyükelçisi  Erkhov: Elimizden geldiği kadar destek olacağız.

Türkiye Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği Sektörü Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kavak ve yönetim kurulu üyeleri Rusya’nın Ankara Büyükelçisi Aleksey Erkhov’un daveti üzerine Ankara’da Rusya Büyükelçiliğinde bir araya geldi.
Başkan Ali Kavak, ziyaret sonunda gazetecilere yaptığı açıklamada, Rusya pazarının Yaş Meyve Sebze ihracatı açısından çok büyük önem arz ettiğini söyledi.
Yaş Meyve Sebze ihracatın yaklaşık yüzde 40’ını Rusya pazarına ihraç ettiklerini belirten Ali Kavak, konuşmasına şöyle devam etti:
“Sayın Büyükelçi ile ticaretimizin devamlılığıyla ilgili fikir alışverişinde bulunduk. Büyükelçi’ye, ihracatımızın kesintisiz devam edeceğini, Rus halkının ihtiyacı olan sebze ve meyveleri geçmişte olduğu gibi bugünde karşılamaya devam edeceğimizi bildirdik. Sayın Büyükelçi Aleksey Erkhov’dan ihracatçılarımıza gereken kolaylıkların sağlanması konusunda destek olmalarını ve Rusya’nın yasak koyduğu ürünlerden ve firmalardan yasağın kaldırılması konusunda da yardımcı olmasını rica ettik.  Büyükelçi Erkhov’da elinden geldiği kadar destek olacağını ve diyalogun devam etmesini istedi. Ziyaretimiz çok verimli bir görüşme oldu.”
Türkiye Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği Sektörü Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kavak ve Sektör Kurulu Üyeleri, Ankara’da ayrıca, Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Tuna Turagay ile bir araya gelerek, Rusya-Ukrayna savaşının sektöre yansımaları değerlendirildi.
Ziyarette, karşılaşılan sorunlar konusunda Bakan Yardımcısı Tuna Turagay bilgilendirildi ve çözüm noktasında destek olmaları istendi.
 

Editör: TE Bilişim