AKİB Eski Başkanı Ali Kavak, geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM)’nin 27 sektörünü kapsayan başkanlık seçimlerinde yaş meyve ve sebze sektörü konsey başkanı seçildi.                      Yaş Meyve ve Sebze Sektörü Konsey Başkanı Ali Kavak, seçilmesinin hemen akabinde Ticaret Bakanı Mehmet Muş’u ziyaret etti.
Yaş Meyve ve Sebze Sektörü Konsey Başkanı Kavak, Ticaret Bakanı Muş’un yanı sıra Ticaret Bakan Yardımcısı Volkan Ağar, Tarım Bakan Yardımcısı Nihat Pakdil ve Maliye Eski Bakanı Lütfü Elvan ile görüşerek sektörün sorunlarını aktardı.
Kavak, ziyaretin ardından yaptığı açıklamada “Ticaret Bakanımız Sayın Mehmet Muş, Ticaret Bakanı Yardımcısı Volkan Ağar, Tarım bakanı yardımcısı Nihat Pakdil ve eski Maliye Bakanımız Lütfü Elvan ile ihracatın sorunlarını masaya yatırdık. Analiz sorunu, lojistik sorunu, Rusya’dan para transferi sorunu ile İhracatçı birliklerine laboratuvar kurma izni verilmesi gibi konularda çok önemli mesafe kat edildi. Sayın bakanlarımıza teşekkür ediyoruz.” ifadelerine yer verdi.
Foto-Haber:Neslihan Sağaltıcı

Editör: TE Bilişim