Üniversite sınavını kazanan öğrencilerin merakla beklediği ve geçtiğimiz günlerde açıklanan KYK yurt yerleştirmeleri açıklandı. 
Yurda yerleşme kriteriyle ilgili olarak şehit – gazi çocukları ve anne babası olmayan, milli sporcular, anne veya babası KYK'da çalışan veya emekli olan, geçici veya gönüllü köy korucularının çocukları olan öğrencilere yurt yerleştirmelerinde öncelik verildiğini biliyoruz. Birçok öğrenci yerleştirme sonuçlarının açıklanmasının ardından yurtlara yerleşemedi.
Üstüne üstlük  yurda yerleşemeyen bu öğrencilere ek yerleştirmelerle yeni öğrenciler de eklenecek. Ve bu yıl önceki yıllardan farklı olarak barajın aşağıya çekilmesiyle birlikte daha da fazla öğrenciye üniversiteye yerleşebilme umudu aşılandı. 
Neredeyse her ilçeye üniversite açan büyüklerimiz, üniversitelerin sayısındaki bu artışın doğru olup olmaması ve okullarda verilen eğitimin kalitesi başka bir tartışmanın konusu.
Şimdi gelelim asıl konumuza yurt çıkmayan birçok üniversite öğrencisi barınma sorunuyla karşı karşıya kaldı.
Malum yaklaşık iki yıldır pandemi koşullarında yaşıyoruz. Pandemi dolayısıyla vatandaşların büyük çoğunluğu ekonomik olarak zor durumda. Büyük özveri ve çabalarla okuttuğumuz çocuklarımızın önünde barınma ihtiyacını karşılayacak iki alternatif var kiralık daire ve ya özel yurt.
Kiralık evler maalesef özellikle büyük şehirlerde üniversite okutacak değil asgari ücretle geçinen, orta gelirli aileler için bile seçenek olamayacak kadar pahalı. Çünkü boş eve vereceğiniz depozito ve kiranın üzerine yatağı, dolabı masası vs. alınacak, elektrik, su, doğalgaz faturaları olacak bu kadar masrafla kurtarsanız iyi bu çocuklar aç mı kalacak; yanında gıda ve yol masrafını da eklemek gerekiyor. 
Gelelim özel yurtlara onlar da ateş pahası ama en azından demin saydıklarım ve iki öğün yemek bu yurtlarda var. Alınan ücrete belki gözümüzü kapatabiliriz. Fakat bu kez de başka bir endişe sarıyor aileleri. Bu yurtlar ne kadar denetleniyor ve hangi amaca hizmet ediyor?
Bu kadar sorunu aşıp okulu bitirmeyi başaran öğrenciler atanma, iş bulma konusunda umutsuzluk içinde iken Çocukları üniversiteye yerleşme başarısı gösteren veli kazandı Ama Sevinemedik demekten öteye gidemiyor.
 Neslihan Sağaltıcı

Editör: TE Bilişim