Hatay Valisi Rahmi Doğan, Yeşilçam'ın başyapıtlarından başta Kibar Feyzo olmak üzere bir çok film ve diziye ev sahipliği yapan tarihi Müderrisoğlu Konağı'nda Hatay Valiliği tarafından başlatılan restorasyon çalışmalarını yerinde inceledi.
08 Haziran 2022 Çarşamba günü saat 11.00’de Reyhanlı ilçesi Kavalcık (Harran) Mahallesinde bulunan Müderrisoğlu Konağı’nda, film, sinema sektörüne ve turizme kazandırmak amacıyla Hatay Valiliği tarafından başlatılan restorasyon çalışmalarını beraberindeki heyet ile birlikte yerinde inceleyen ve yetkililerden bilgi alan Vali Doğan bir basın açıklaması gerçekleştirdi.
Vali Doğan basın açıklamasında, “Müderrisoğlu Konağı'ndayız. Reyhanlı’da, Suriye sınırındayız. 
Buranın hemen 300-500 metre ilerisi Suriye sınırı. Burası 1950’lerde yapılan bir konak, yıllardır atıl ve metruk bir vaziyette duruyordu. 
2021 yılında Hatay Valiliği olarak burasını kamulaştırdık ve projemizi hazırladık. Projemizle birlikte burayı bir film stüdyosuna ve platosuna çeviriyoruz. Bugün itibariyle de restorasyon çalışmalarına başladık, biraz ihale sürecimiz uzun sürdü ancak neticede ihale sürecini de tamamladık. 20 milyon 200 bin liraya mal olacak bu restorasyon işini Mersinli bir firmaya ihale ettik ve firmamız da çalışmalara başladı. Bir yıl içerisinde restorasyon tamamlanmış olacak ve burası Hatay halkının, Türkiye’nin hizmetine girmiş olacak.” dedi.
Hem konağı ayağa kaldırmak hem de film, sinema sektörüne hizmet vermek adına böyle bir projeye imza attıklarını belirterek, ülkemizdeki ve dünyadaki ekonomik sıkıntılara rağmen yatırımların sürdüğünü vurgulayan Vali Doğan, konuşmasının devamında "Çalışmalar tamamlandığında konak Hatay ve Türkiye adına güzel bir mekan olacak. Acele kamulaştırma kararı vererek süreci hızlandıran Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a ve ayrıca desteklerini esirgemeyen İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu'ya teşekkür ederiz.” dedi.
Foto-Haber:Uğur Hüzmeli

Editör: TE Bilişim