Samandağ Belediyesi tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen "Samandağ Kitap Günleri " usta yazarlar ve birbirinden değerli kitapları Samandağlılarla buluşturacak.
Hz. Hızır Parkında yapılacak Samandağ Kitap Günleri’ nin 2. günü olan 18 Eylül Cumartesi günü saat 17:00’ da Türk Tarih araştırmacısı- Gazeteci- Yazar Erdoğan Aydın ve Gazeteci Yazar Kerime Ata’ nın konuşmacı olarak katılacağı “Sivas’tan Hatay’a Alevi Sorunu” konulu söyleşi, yine aynı gün saat 19:00’ da Tarihçi- Yazar Sinan Meydan’ın konuşmacı olarak katılacağı “Atatürk'ün Silahsız Zaferleri ve Hatay'ın Kurtuluşu” konulu söyleşi yer alacak.
GAZETECİ KELİME ATA, KENT HABERCİLİĞİ DALINDA 3 ÖDÜL SAHİBİ
1965 yılında Sivas Yıldızeli’ne bağlı Nallı köyünde doğan Kerime Ata
Gazi Üniversitesi Basın Yayın Yüksekokulu’ndan 1987 yılında mezun olmuş.  Gazetecilik yaşamı, 1987 Ekim’inde Hürriyet Haber Ajansı’nın Ankara Bürosu’nda başlayan Kerime Ata, daha sonra Hürriyet Gazetesi Ankara Eki'nde muhabirlik yaptı. Gazeteci Ata Hürriyet, Günaydın, SiyahBeyaz, Flash TV, Günlük Haber, Schwarz/Weiß ve Gazete Ankara’da, yerel yönetimler ve siyasi muhabirlik yaptı. Bir dönem www.habercek.com adlı internet sitesinin yayın sorumluluğunu üstlenen Ata, Çağdaş Gazeteciler Derneği üyesi. 1993 yılında, AAA... Karayalçın Kral Çıplak, 2007 yılında da Alevilerin İlk Siyasal Denemesi (Türkiye Birlik Partisi) adlı kitapları yayınladı. Çeşitli dergi ve gazetelerde siyasal İslam ve Alevilik konusunda yayınlanmış çok sayıda yazısı bulunuyor.
Gazeteci Ata; 1991 yılında Vakıfbank, 1992 ve 1993 yıllarında da Keçiören Belediyesi’nin açtığı yarışmalarda kent haberciliği dalında ödül kazandı. 2009 yılında Çağdaş Gazeteciler Derneği’nin "Yılın Başarılı Gazetecileri 2009" yarışmasında, sahibi olduğu www.habercek.com sitesi "Yılın internet siteleri" dalında ödül kazandı.  
 Gazeteci-yazar Kelime Ata’nın “Kızıldan Yeşile: Sol, Aleviler, Alibaba Mahallesi ve Sivas’ta Dönüşen Siyaset” isimli kitabı geçtiğimiz Şubat ayında çıktı. Sivas’ın yüzyıllık yerel siyasetini belgeleriyle ortaya koyan çalışmasıyla ilgili bu kitabın tanıtım bülteninde “O tarihe kadar CHP’nin elinde bulunan Sivas belediye başkanlığı, 1984’te Anavatan Partisi’ne geçti ve Bekir Timurboğa belediye başkanı seçildi. Timurboğa’nın partilileriyle birlikte topluca namaz kılıp tekbir eşliğinde belediyeye girmesi, başkanlık masasının zemzem suyuyla yıkanarak “küfür izleri”nden arındırılması şehirdeki siyasal ve toplumsal değişimin habercisiydi. Sivas’ı nasıl bilirsiniz? Türk-İslam ülküsüne sadık biriyseniz bu soruya “Söğüt” dersiniz, solcuysanız yumruğunuzu masaya vurup Celali yurdu dersiniz, Kemalist ideolojiyi benimsemişseniz “inkilâb ve mefkure”nizdir Sivas. Sünni iseniz “Müslüman şehri”dir sizin için, Aleviyseniz zaten merkezdir. Emek ve mücadeleyle aynı zamanda acı ve zulümle malûl bir merkez. Kelime Ata, elinizdeki kitapla bu merkezin Selçuklu İmparatorluğu’ndan günümüze kadarki seyrini tarihsel, sosyolojik, ekonomik ve siyasal yönleriyle inceliyor. Şehrin siyaseti ile siyasetin şehrine ışık tutan çalışma, 1980 öncesinde Aleviler ve sol-sosyalist örgütlenmeler arasında kurulan düş ortaklığının dinamiklerini irdeliyor. Yeniden vücut bulan İslamcılığın, Sivas’ta açtığı tahribatı ve sosyal hayata vurulan darbeleri bir bir anlatıyor. Araştırmasını halk hikayeleri, günlük hayattan detaylar, duygu dolu anılar ve mısralarla beziyor. Bir gazeteci titizliği ve cevvalliğiyle halka iyi gelecek düzenlemelerin altında neoliberal sistemle girişilen işbirliklerini, halkın hassasiyetlerini gözetme kisvesi altında bir şehrin hafızasına ve bütünlüğüne yapılan saldırıları gözlerimizin önüne seriyor yazar. Daha önce de Alevilik çalışmaları yapan Kelime Ata, bu kitapla alanda bir ilke imza atarak dört başı mamur bir kent ve mekân araştırması sunuyor.” ifadelerine yer verilmiş.
TURAN DURSUN ARAŞTIRMA İNCELEME ÖDÜLLÜ YAZAR SAMANDAĞ’ DA 
Araştırmacı-Yazar Erdoğan Aydın 1957 Siirt doğumlu. Tarih alanında araştırmalar yaptı. Ulusal ve uluslararası sempozyum tebliğlerinin yanı sıra ulusal gazete ve dergilerde makaleleri yayımlandı. İslamiyet Gerçeği adlı eseri ile 1992’de Turan Dursun Araştırma ve İnceleme Ödülünü aldı. Eserleri arasında; Nasıl Müslüman Olduk?, Kimlik Mücadelesinde Alevilik, Milliyetçilik: Türkiye'nin Çıkmazı, Aleviliği Ne Yapmalı?, Doğu - Batı Kıskacında Türkiye, Kabustan Demokrasiye Milliyetçilik, Şeriat ve Alevilik, Osmanlı Gerçeği 'Nizam-ı Alem'in Gayri Resmi Tarihi, Demokrasinin Dayanılmaz Ağırlığı, Fatih ve Fetih, Mitler ve Gerçekler, İslamcılık ve Din Politikaları, Kur'an ve Din: İslamiyet Gerçeği 1, İslamiyet ve Bilim: İslamiyet Gerçeği 2, İslamiyet’te Ahlak ve Kadın: İslamiyet Gerçeği 3, İslamiyetin Ekonomi Politiği: İslamiyet Gerçeği 4, Osmanlı'nın Son Savaşı: Turan Hayalinden Sevr'e, Öteki Tarih yer alıyor.
ATATÜRK VE YAKIN TARİH ÜZERİNE YAZILARIYLA: SİNAN MEYDAN
Sinan Meydan 1997 yılından beri Atatürk üzerine çalışan Sinan Meydan, Atatürk'ü şu üç sözcükle tanımlamaktadır: Tam bağımsızlık, Çağdaşlaşma (muasırlaşma), Ulusal egemenlik (demokrasi). 
Sinan Meydan, 1975 yılında Artvin, Şavşat'da doğmuştur. İlk ve orta öğrenimini Savşatta Vandettin Yıldız Ortaokulunda ve Savşat Lisesinde tamamladı. 1993 yılında üniversite eğitimi için İstanbul Üniversitesi'ni kazanınca İstanbul'a giderek İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih bölümünde lisans eğitimini yapıp 1997 yılında mezun olmuştur. Sinan Meydan, Üniversite yıllarından itibaren Atatürk ve yakın tarih üzerinde çalıştı. 1997 yılından beri Eski Türk Tarihi. Atatürk ve Cumhuriyet tarihi üzerine araştırmalar yapmakta olan Meydan, İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Türkiye Cumhuriyeti Tarih Ana bilim Dalında master yapmıştır. Çalışmalarının odak noktası Atatürk'tür. 
1997 yılından beri Atatürk üzerine çalışan Sinan Meydan, Atatürk'ü şu üç sözcükle tanımlamaktadır: Tam bağımsızlık, Çağdaşlaşma (muasırlaşma), Ulusal egemenlik (demokrasi). 
Kitaplarında ağırlıklı olarak Atatürk'ün hayatı, "tarih ve dil çalışmaları'" ve "Cumhuriyet tarihini" incelemiştir. İlk kitabı, Bir Ömrün Öteki Hikayesi, "Atatürk, Modernizm, Din ve Allah" adıyla 2002 yılında yayınlandı. Bu kitabında "Atatürk ve Din "konusunu tüm boyutlarıyla inceledi. Bir Atatürk romanı olan ikinci kitabı ise, Hürriyet Savaşçılarının Mabedi "Beyaz Kule" adıyla 2005 yılında yayınlandı. 
Sinan Meydan, "Çanakkale savaşları" konulu bir tarihi roman ve "Atatürk'ün Tarih ve Antropoloji Çalışmaları" konulu bir araştırma eser üzerinde çalışmakta ve ayrıca bir özel öğretim kurumunda "Yakın tarih" dersleri vermektedir. 
Sinan Meydan, İlk kurşun, Güncelmeydan gibi internet haber sitelerinde ve Bütün Dünya Dergisi'nde yazmaktadır.  
Sinan Meydan, yurt genelinde çok sayıda konferans vermiş; birçok televizyon programına katılmıştır.
 

Editör: TE Bilişim