Samandağ Belediyesi tarafından bu yıl 2.si gerçekleştirilen Kitap Günlerinin ilk gün konukları arasında Gazeteci - Yazar Barış Yarkadaş, Şair Ahmet Selçuk İlkan yer alarak okuyucularla bir araya gelecek.
Gazeteci-Yazar Yarkadaş “Türkiye’ nin Geleceği” konulu söyleşisi ile 17 Eylül saat 19:00’ da, şair Ahmet Selçuk İlkan ise aynı gün saat 20:00’ da şiir dinletisiyle Samandağlılarla bir araya gelecek.
GAZETECİ- YAZAR YARKADAŞ, KİMDİR?
25. ve 26. Dönem CHP İstanbul Milletvekili olarak parlamentoda görev yapan gazeteci, yazar Barış Yarkadaş’ ın “Hepsi Yaralar Sonuncusu Öldürür” ,” Aksaray’ın Sırları”, ”Adalet”  ve  “Umut Yeşerdi” adlı dört kitabı bulunuyor.
Çağdaş Gazeteciler Derneği ve Ekonomi Gazetecileri Derneği’nin ödüllerine sahip olan Yarkadaş, 1974 yılında Kars’ın Susuz İlçesi’nde doğdu. İlk ve orta öğrenimini Kars’ta tamamladı. 1988 yılında ailesiyle birlikte İstanbul’un Üsküdar İlçesi’ne yerleşti. Lise öğrenimini Sultanahmet Matbaa Meslek Lisesi’nde tamamladı.  Anadolu Üniversitesi Kamu Yönetimi ile Marmara Üniversitesi Matbaacılık Bölümü’nde öğrenim gördü. Üniversite yıllarında gazeteciliğe profesyonel olarak adım attı. Yeni Doğu, Güneş, Yeni İstanbul, Halkın Gücü, Radyo Yenigün ve KMP Anadolu TV’de çalıştı. TV 8’ in kuruluş sürecinde görev aldı. Barış Yarkadaş, bu süreçte yaklaşık iki bin üyesi olan Çağdaş Gazeteciler Derneği’nin İstanbul Şube Başkanlığı’nı üstlendi. Başkanlığa iki kez seçilen Yarkadaş,  sektörün sorunlarının çözümü için aktif bir mücadele yürüttü. Aynı süreç içinde, Star ve Hürriyet Gazetesi başta olmak üzere çok sayıda yayın kuruluşunda çalıştı. Askerlik görevini Van’da tamamlayan Yarkadaş, 2006 yılında Gerçek Gündem adlı internet sitesini kurdu. Yarkadaş, M1 TV, Dem TV, Kent TV, Cem TV, Kent Radyo, Yön Radyo ve Box Radyo’da da programlar yaptı. 2011 yılından bu yana Halk TV’de aktif görev üstlenen Yarkadaş, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti üyesidir. 
AYRILIKLARIN ŞAİRİ: AHMET SELÇUK İLKAN 
Ahmet Selçuk İlkan 1955 yılında Adana'da doğdu. İlk şiirlerini lise yıllarında yazmaya başlayan İlkan, 1973'te Berlin Teknik Üniversitesi'nde mimarlık eğitimine başladı. İlkan, 1975 yılında Hayat Dergisi'nin düzenlediği "aşk" konulu şiir yarışmasında ‘Hatırlar mısın?’ isimli şiiriyle ilk birincilik ödülünü kazandı.
1976 yılında mimarlık öğrenimini yarım bırakarak Türkiye`ye dönerek, İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Alman Dili ve Edebiyatı bölümüne giren sanatçı, 1978'de profesyonel şarkı sözü yazarlığına başladı. 1980'de üniversiteden mezun olan Ahmet Selçuk İlkan'ın 1000'den fazla eseri bulunmaktadır.
Kendisini ayrılıkların şairi, yalnızlıkların ozanı ve kısaca (ad ve soyadının baş harflerinden yola çıkarak) ASİ olarak tanımlayan sanatçı, bugüne kadar altı kitap, on şiir albümü yayınlamış, televizyon kanallarında çeşitli programlar yapmış ve konserler vermiştir.
Bu güne kadar Türk müzik dünyasının en ünlü bestekar ve yorumcuları ile çalışan İlkan'ın 1000'in üzerinde eseri bulunmaktadır, bunlardan ilk akla gelen; Islak Mendil, Tahta Masa, Kahır mektubu, Anılar, Bir Pazar Günü, Sabahçı Kahvesi, Hatıram olsun, Bir Gülü Sevdim, Ya Seninle Ya Sensiz, Gözler Kalbin Aynasıdır, Sevdalıyım, Eyvah-Çaykarası, Çocukların Günahı Ne, Ben Ne İnsanlar Gördüm, Bana Sor Yalnızlığı, Eskici, Seninle Aşkımız Eski Bir Roman, Bir Cennettir Bu Dünya, Kurşuna Gerek Yok, Selam Olsun, Bizim Sokaklar, Yine Bugün Sensiz, Bir Evet Yeter, Seni Sana Emanet Ediyorum, Ya Benimsin Ya Toprağın, Sana Hasret Gideceğim, Liselim, Mastika ve diğerleri...
Ahmet Selçuk İlkan'ın bir başka özelliği Türk müzik dünyasında ilk melodi şiir akımını başlatmış olmasıdır. Mum Işığında (Ayten) isimli şiir albümü 1982 yılında piyasaya sürüldüğünde yepyeni bir akım ayak seslerini beraberinde getiriyordu. 1991 yılında ilk şiir klibini çeken İlkan'ın bu güne kadar yayınlanmış 8 tane şiir albümü bulunuyor.
 

Editör: TE Bilişim