İktidar partisinden Belediye Başkanı seçildiysen işlerin yolunda gitmemesi için hiçbir neden yok. 
Eğer gerçekten amacın hizmet etmekse, hükümet desteğini de yanına alarak işeri tıkır tıkır yoluna koyarsın. Bunun birçok örneğini ülkenin farklı yerlerinde görmek mümkün.
Eğer muhalif bir partiden belediye başkanı seçilmişseniz işiniz daha zordur.
Samandağ Belediyesi ve Büyükşehir Belediyesi tam da bu noktadalar.
2014 yılında büyükşehir yasasıyla Büyükşehir statüsüne geçen Hatay’ da kurulan Hatay Büyükşehir Belediyesine başkan olarak CHP’ li Lütfü Savaş seçilmişti. Muhalefet tarafından seçilen Savaş, meclis çoğunluğunu alamamıştı. 
Samandağ’ da durum biraz daha farklı büyükşehir yasasıyla birçok yetki Büyükşehir’e devredildi üstüne üstlük belde belediyeleri de, köyler de mahalle statüsü kazanarak ilçeye bağlandı.
Bu dönmede Samandağ Belediye başkanı Mithat Nehir 2. Kez aday olarak CHP’den belediye başkanı seçilmişti.                     
Büyükşehir’ in 2. döneminde Lütfü Savaş yeniden aday olmuş, Samandağ’ da Mithat Nehir yeniden aday olacağını ifade etmiş fakat partisi tarafından şimdiki Belediye Başkanı Refik Eryılmaz aday gösterilmişti. Seçimlerin sonunda HBB Başkanlık koltuğuna meclisin çoğunluğunu alamayan Lütfü Savaş, Samandağ Belediye Başkanlığına rakiplerini geride bırakan Refik Eryılmaz başkanlık koltuğuna oturdu. Buraya kadar her şey bilinenler.
Peki, halkın sorunlarını çözmek için aday olan ve ya seçilen belediye başkanları koltuklara oturmadan önce yasaları ve işlerinin zor olacağını bilmiyorlar mıydı?
Koltuğa yerleştikten sonra her sorun karşısında ‘şunu yapamıyorum, bunu yaptırmıyorlar, bu benim yetkimde değil’ diyerek vatandaşa dert yanacaksanız niye aday oldunuz? 
Sizler aday olurken önünüze çıkabilecek tüm olumsuzlukların farkında olarak aday olmadınız mı? Tüm olumsuzluklara rağmen çözüm üretmek için o koltuklara oturdunuz. Seçim meydanlarında “ben bunu yapacağım” diye sözler verildi, kimse “ben bunu yapamam, bana iş yaptırmazlar, bakın buna yetkim yok, ama siz yine de beni seçin” demedi. Bu halk sizi sorunlarına çare üreteceğinize inandığı için, çözüm üretin diye seçti.
Oturduğunuz o koltuklar sızlanma yeri değil. Ama bakıyoruz her programda ya da her halkla buluşmasında vatandaşa şikayetler sıralanıyor. İş böyleyken vatandaş da merak ediyor bunca olumsuzlukla karşılaşıyorsunuz madem HBB ve Samandağ Belediyesi olarak önümüzdeki seçimlerde Samandağ’ın sorunlarını çözmek için halka ne vaatte bulunacaksınız?
Başkanlığa aday olacaklara küçük bir önerimiz olsun; koltuğun sıcak yüzüne kapılmak yerine; neyi ne kadar yapabileceklerini veya hizmetlerin kimin uhdesine olacağını bilerek vaatte bulunmaları daha isabetli olacaktır.
Foto-Haber:Neslihan Sağaltıcı

Editör: TE Bilişim