SS Ovacık Doğal Tüketim Kooperatifi’ nin Samandağ Şubesinin açılışı için ilçemize gelen Tunceli Belediye Başkanı, namı diğer Komünist Başkan Fatih Mehmet Maçoğlu bir dizi ziyaretlerde bulundu.
Tunceli Belediye Başkanı Maçoğlu ve beraberindeki heyet Samandağ Belediye Başkanı Refik Eryılmaz’ı      
makamında ziyaret etti. Belediye Meclis Üyelerinin de hazır bulunduğu ziyarette Başkan Eryılmaz belediyenin yaptığı çalışmalar hakkında bilgi verdi. Sohbet havasında geçen ziyarette; Tunceli Belediye Başkanı Maçoğlu, Başkan Eryılmaz’ı Ovacık Doğal Tüketim Kooperatifi’nin Samandağ Şubesinin açılışı’na davet ederek, kooperatifin ürünlerinden hediye etti. Başkan Eryılmaz nazik ziyaretleri dolayısıyla Tunceli Belediye Başkanı Maçoğlu ve beraberindeki heyete teşekkür etti.
MAÇOĞLU EĞİTİM SEN’LİLERLE BİR ARAYA GELDİ
Başkan Maçoğlu ve beraberindeki heyet daha sonra Eğitim Sen Samandağ Şubesini ziyaret etti. Başkan Maçoğlu, Eğitim Sen Şube Başkanı Cüneyt Kayıkçı, Şube Yöneticileri ve üyeleriyle bir araya geldiği ziyaretinde yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi, sorulan soruları ve merak edilenleri yanıtladı. Samimi, sohbet havasında gerçekleşen ziyarette sendika adına konuşan Eğitim Sen Şube Başkanı Cüneyt Kayıkçı, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek “Yerel yönetimler üzerine kendini sosyalist olarak tanımlamaya çalışanların doğal olarak bir düşüncesi, bir hayali var. Hepimiz ‘neler yapabiliriz?’ sorusuna cevap arıyoruz, tartışıyoruz. Sizden bir söz alalım, solun bu tartışmaya ihtiyacı var ve bu pratik içerisinde bu güzel düşünceyi hayata geçirmeye çalışanlar olarak, deneyimlerinizi, sizleri yine burada ağırlayalım. Sınırsız bir zamanda uzun uzun tartışalım, konuşalım. Sizi davet edelim, daha geniş bir zamanda Samandağ Eğitim Sen’ de yerel yönetimler üzerine özellikle de sizin tecrübeleriniz üzerine sizi dinlemek, olumlu ve olumsuz yönleriyle, eleştiri ve ya özeleştiri yaparak tartışabilirsek güzel bir deneyim olur.” dedi. Bunun üzerine Maçoğlu, karşılıklı görüşerek uygun bir zamanda böyle bir çalışmayı yapabilecekleri ifade etti.
Eğitim Sen ziyaretinin ardından hep birlikte Ovacık Doğal Tüketim Kooperatifi’ nin Samandağ Şubesi’ nin açılışına geçildi.
“SAMANDAĞ’DA KENDİMİZİ EVİMİZDE GİBİ GÖRDÜK”
“Yaşanabilir Çevre, Sağlıklı Gıda Herkesin Hakkı” sloganıyla yola çıkan SS Ovacık Doğal Tüketim Kooperatifi Samandağ Şubesi’nin açılışı Tunceli Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu’ nun katılımıyla gerçekleştirildi.
İlçemiz Cumhuriyet Mahallesi İnönü Caddesi Ali Çıkar Apartmanı No: 47’ de hizmete giren Ovacık Doğal Samandağ Şubesi’ nin açılışına; HDP Hatay İl Eş Başkanı Kerem Nalbant ve İl Yöneticisi Tuncay Yılmaz, TİP Hatay İl Başkanı Şahin Kışlakçı, TİP Samandağ İlçe Başkanı Önder Tam ve İlçe Yönetimi, CHP Samandağ İlçe Kadın Kolları Başkanı Yüksel Berber, Eğitim Sen Samandağ Şube Başkanı Cüneyt Kayıkçı ve Şube Yöneticileri, Belediye Meclis Üyesi Atiye Sönmez Erdoğdu, SYKP İlçe yöneticileri ve her kesimden çok sayıda kişi katıldı.
Açılışta konuşan Tunceli Belediye Başkanı Maçoğlu, Samandağ halkının verdiği desteğin çok önemli olduğunu belirterek “ Bu desteğiniz bize büyük enerji veriyor. Gittiğimiz her yerde doğaya saygısı olan, doğa üzerinde yaşayan canlılara saygısı olanların çok fazla olduğunu görüyoruz. Bundan kaynaklı gittiğimiz her yerde biraz daha enerji, biraz daha güç topluyoruz. İyi ki varsınız.  
Zaten Samandağ’ da kendimizi evimizde gibi gördük. Bu güç burada aslında ezilenlerin, sınıfın, yoksulların, kadınların, LGBTİ ve bütün yok sayılmaya çalışılanların bir arada durabileceğini gösteriyor. Ben bir arada durdukça kazanacağımızı ve toprakları, suyu, doğayı, iklimi korudukça yaşam alanlarımızın güzelleşeceğini düşünüyorum. Hepinize çok teşekkür ediyorum. Sahip çıkacağınıza inanıyorum.” dedi. 
Açılış kurdelesini orada bulunan en yaşlı çifte kestiren Maçoğlu, misafirlerle tek tek ilgilendi.
Açılışın ardından Maçoğlu ve beraberindekileri Samandağ Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifini ziyaret etti. Samandağ Belediye Başkanı Refik Eryılmaz’ın da katılımıyla gerçekleşen ziyarette; Kooperatif Başkanı Yeliz Beyaz, Belediye Meclis Üyesi Atiye Sönmez Erdoğdu ve kooperatif üyeleri hazır bulundu. 
Kooperatifler ve yerel üretimlerle ilgili istişarelerin yapıldığı ziyarette Başkan Maçoğlu’ na Samandağ Kadın Girişimi Kooperatifi’nin ürünlerinden oluşan bir sepet hediye edildi. Ziyaretin ardından açıklama yapan Belediye Başkanı Refik Eryılmaz “Tunceli Belediye Başkanı Sayın Fatih Mehmet Maçoğlu ve beraberindeki heyetle birlikte Kadın Girişimi Kooperatifimizi ziyaret ederek, burada yapılan çalışmalar hakkında kendilerini bilgilendirdik. Kooperatifler ve yerel üretim konusunda faydalı istişarelerde bulunduk. Ülkemizde yerel üretim ve yöresel ürünlerin önemi her geçen gün daha da önem kazanıyor. Kadın emeğinin yanında olmaya devam edeceğiz.” ifadelerine yer verdi.
 Foto-Haber:Neslihan Sağaltıcı
 

Editör: TE Bilişim