Samandağ Küçük Sanayi Sitesi Kooperatif Başkanı Mahmut Hocaoğlu ve Yönetimi Kurulu üyeleri tarafından sanayi sitesinin kuruluş yıl dönümü dolayısıyla kahvaltı etkinliği düzenlendi.
Hikmet Dönmez Dervişan Tesislerinde geçtiğimiz Pazar günü düzenlenen etkinlik Küçük Sanayi Sitesi esnafının yoğun katılımıyla gerçekleştirildi.  
Küçük Sanayi Sitesi Başkan Hocaoğlu, etkinlikte yaptığı konuşmada; Sanayi esnafının zor günler geçirdiğini belirterek, esnafa faizsiz kredi verilmesi konusunda Cumhurbaşkanına ve Samandağ’a sanayi sitesinin kurulması için belediyelere çağrıda bulundu.
Başkan Hocaoğlu açıklamasında ”Emeklemeyen çocuk ilerde koşamaz düşüncesiyle, bizler emekleme devrini geçtik koşma devrine başladık. Başarının sınırı yoktur ama en ufak bir başarı ile mutluluğu kendi aramızda paylaşabilirsek inanınki sorunlar çözülür. Bizler kooperatifi kurarken 7 müteşebbis heyetimizle beraber kurduk. Şuan 475 üyemizle ya Allah diyoruz ama Türkiye’nin ekonomisi korona salgını, doların yükselmesi ve akabinde gelen sorunlar nedeniyle esnafımız zor duruma düşmüştür. Samandağlı iş insanlarımızın özellikle Samandağ’da istihdam yaratması konusunda buradan çağrıda bulunuyorum. Siyasetçilerimizi görüşü ne olursa olsun, özellikle Samandağ Küçük Sanayi Sitesi esnafını desteklemeye davet ediyor ve bunu arz ve talep ediyoruz. İlçemizin dışına çıkan para ilçemize ekonomik bir darbedir. Biz Samandağ esnafları çocuklarımızın geleceğe ışık tutabilmesi için el emeği göz nuru ile çalışan insanlarız. Çalışmakla da yükümlüyüz! Bir usta bir iş yeri açtığı zaman bir okul açmış demektir. Çünkü bir usta bir iş yeri açtığı zaman o çırakları yetiştirecek ve onların geleceğine hitap edecek duruma getirmektedir. Biz usta esnaf sanatkarlar olarak geleceğimize bakmakla ve kardeşliğimizi pekiştirmekle yükümlüyüz. 
     Bizim tek bir siyasi görüşümüz var! O da; Çocuklarımızın geleceğidir. Sayın Cumhurbaşkanımıza çağrımızdır! Bu zor günlerde esnaflarımıza faizsiz kredi verilmesini özellikle talep ediyoruz! Çünkü her esnafımız tamamen çıkmazda 1000 TL’lik kredi kartını tamamen yatıramayacak durumdadır. Hepimiz zor durumdayız! Biz dilenci değiliz hakkımız olanı talep etmekteyiz! 
Biz her zaman kardeşliği ve dayanışmayı pekiştireceğiz hiçbir nifak tohumunun aramıza girmesine izin vermeyeceğiz! Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımız, Sayın ilçe belediye başkanımız özellikle 42 mahalleyi tek çatı altında toplayabilecek, medeni koşullar çerçevesinde, modern bir sanayi sitesini özellikle talep ediyoruz. İlçemizin dışındaki çoğu sanayi sitesi bitirilmiş şu anki sanayi sitesi büyükşehirin elindedir. Samandağ hükümet konağı ve çevresinden ibaret değildir. Samandağ 42 mahallede yaşayan herkesindir. Bunu herkes iyi bilmeli!
Bizim bir yanlışımız varsa lütfen söyleyin. Kur’ an-ı Kerim’de dediği gibi; ’Bizi ağlatan insan nasihat verir, bizi güldüren insan maskara eder.’ Herkes içindeki duyguları söylesin çekinmesin. 
    Mahmut Hocaoğlu kimdir? İhale alıyor? Evet Mahmut Hocaoğlu ihale alıyor! Samandağ Belediyesi’nin bir ihalesine 2 milyon 650 bin TL bir teklif verilmiş. Mahmut Hocaoğlu ne yaptı? 1 Milyon 570 bin TL verdi. Yani ilçe halkımızı yani ilçe halkımıza 1 milyon 80 bin TL kazandırdı. Eğer bu hırsızlıksa hesap vermeyi özellikle kendim talep ediyorum. Kan tahlili yapılmasını özellikle talep ediyorum. 
       Adana Ceyhan Belediyesi’nden, Yayladağ Belediyesi’nden, Samandağ Belediyesi’nden ihale alıyoruz. Ekibimizle, çalışanımızla ekmeğimizi bölüşerek alıyoruz. Bunu art niyetliler ranta çevirmesin! Eğer sende bir asalet varsa, ticari ahlak varsa, buyurun sende katıl! Benim hiçbir kulla antlaşmam yok! Benim bir tek vicdanım ve Allah’la alakam vardır. 
  Biz burada var olmadan önce Payas, İskenderun, Adana’dan alışverişler yapılıyordu. Biz Samandağ Küçük Sanayi Sitesi işletmecileri olarak ilçemizin adı altında emek sarf ediyoruz. İthal ederken artık ihraç ediyoruz. Suç mu? Civatacısı kazanıyor, demircisi kazanıyor, elektrikçisi kazanıyor, birçok meslek grubumuz kazanıyor. Bu suç mu? Ekmek paylaşmak hırsızlık mı? 
     Biz birlik ve beraberlik içerisinde güçleneceğiz! Hangi siyasetçi gelirse gelsin en büyük talebimiz 42 mahalleyi kapsayacak bir sanayi sitesi istiyoruz. Biz ağrı kesici istemiyoruz. Biz sanayi sitesi istiyoruz. Dolar faciasından kurtulmak istiyoruz.
 Samandağ Küçük Sanayi Sitesi’nde ezelden beri acı çektiğimiz, daha önce oto camcı ustamız yoktu. Haftada bir ilçemize gelen oto camcı ustasına istediği parayı vererek camımızı yaptırıyorduk. Camcı ustamızı ilçemize kazandırdık. Yine Hidayet Yapıcı otomatik yapı poşet üzerinde bir iş yeri açtı. Onun akanbinde Mehmet Gezici ustamız, büyük külfetler altında 400-500 bin liralık yatırım yaptı ona da teşekkür ediyoruz. 
      Bizler yolda bulduklarımızı yanımızdakilere değişmeyiz. Bütün emekçilerimizin emeklerine sağlık inşallah birlikte daha güzel, daha güçlü bir sanayi sitesi yaratacağız! Her zaman ilçemize yakışır bir sanayi sitesi yaratmak adına yönetim kurulumuz ve ustalarımızla beraber mücadele etmeye devam edeceğiz. “ dedi.
Foto-Haber:Neslihan Sağaltıcı

Editör: TE Bilişim