19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla İlçemiz Yüksel Acun Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan kutlama programı ve Jan ve Suphi Beyluni Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan resim sergisi Kültür Merkezinde sergilendi.
İlçe Kaymakamı Murat Kütük, Samandağ Belediye Başkan vekili Tahsin Demir, Cumhuriyet Başsavcısı Abdullah Fatih Bildik, İlçe Jandarma Komutan Binbaşı Ömer Karterer, İlçe Emniyet Müdürü Asuman Karacık, İlçe Milli Eğitim Müdürü Menderes Tunç, İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Oğuzhan Sudan, Ak Parti Samandağ İlçe Başkanı Semir Özdemir, Ak Parti Samandağ Koordinatörü Hasan Arslan, MHP Samandağ İlçe Başkanı Hikmet Külahlı,  CHP Samandağ Kadın Kolları Başkanı Yüksel Berber, askeri erkan, kurum müdürleri, okul müdürleri, öğretmen ve öğrencilerin yanı sıra çok sayıda vatandaşın katıldığı kutlama programı saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’ nın okunmasıyla başladı.
Yüksel Acun Anadolu Lisesi Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Elif Şirinoğlu ile Rehberlik Öğretmeni Murat Özen’in sunumunu yaptığı kutlama Programında günün Anlam ve Önemini Belirten konuşmayı Almanca Öğretmeni Adil Timur yaptı. Timur konuşmasında “Yıl 1918... Türk milletinin ertesi günü yok, güneşi yok; gözlerde uyku, hayal kuracak umudu yok. Ufukları kapkara bulutlar sarmış, yaşamaya dermanı yok. Tarih 1919. günlerden 19 May1s. Türkün esarete direndiği, teslimiyetçilere, kulluğa, sömürgeye isyan bayrağı açtığı; ufuklardan güneşinin doğduğu gündür. Ya bağımsızlık ya ölüm dediği gündür. Milletimizin tüm onur ve asaletiyle, Büyük önder Mustafa Kemal Atatürk'ün rehberliğinde tarih sahnesinde bir defa daha şaha kalkışının başlangıcı, 19 Mayıs 1919 tarihidir. Yüzyıllardır süren makus kaderinin son bulduğu Türk milletinin kendini bulduğu tarihtir.
19 Mayıs 1919, Samsun'dan yakılan özgürlük ateşidir. O ateş ki, Samsun'dan başlamış, tüm Anadolu'da, milletimin bağrında harlanarak bir milleti yeniden diriltmiştir.
Geleceğimizin teminatı gençler! Sevgili öğrencilerim... Ulu önderimizin "Birinci vazifen. Türk istiklalini, Türk cumhuriyetini, ilelebet muhafaza ve müdafaa etmektir. Mevcudiyetinin ve istikbalinin yegane temeli budur." sözü size rehber olsun. Sonu gelmeyen felaketlere tekrar sürüklenmemek için milli birlik ve beraberlik duygularımızın güçlendiği bu bayram günlerine sahip çıkalım ve bağlı bulunduğumuz millet için el birliği ile çalışalım. Unutmayalım ki birinci görevimiz, Türk bağımsızlığını ve cumhuriyetini sonsuza kadar korumak ve yaşatmaktır. Bu görev için muhtaç olduğumuz kudret damarlarımızdaki asil kanda mevcuttur. Bayramımız kutlu olsun!” ifadelerine yer verdi. Konuşmanın ardından okul öğrencisi Ecenaz Can, Ümit Yaşar Oğuzcan’ın “Mustafa Kemal’i Düşünüyorum” şiirini okudu. Bilgisayar Öğretmeni Utku Can Gür tarafından hazırlanan slayt gösterimi, Edebiyat Öğretmenleri Dilara Berber ve İpek Kimyonok gözetiminde hazırlanan orotoryo, İngilizce Öğretmeni İlkay İl Kazan gözetiminde hazırlanan dans gösterisi sergilendi. Beğeni ve ilgiyle izlenen gösteriler Okul Öğrencisi Nehir Uysal’ın okuduğu Halim Yağcıoğlu’nun “Mustafa Kemaller Tükenmez” şiiri, ardından Müzik Öğretmenleri Seçkin Karakülah, Sibel Akkaş ve Rehberlik Öğretmeni Sait Dönmez eşliğinde hazırlanan müzik dinletisi salonda büyük bir coşku yarattı. Gösterilerin ardından 19 Mayıs konulu resim, şiir ve kompozisyon dalında düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.
Resim dalında; Cumhuriyet İlkokulundan Fidel Duman 1., Sıdıka Bedia Kara İlkokulundan Ada Kimyon 2., Adem Nural İlkokulundan Ceylan Yılmaz 3. oldu.
Şiir dalında: Tekebaşı Ortaokulundan Başak Toprak 1., Şaban Kahil Sürmeli Ortaokulundan Yağmur Elataş 2., Mağaracık Ortaokulundan Barış Düzel 3. oldu.
Kompozisyon dalında: Yükseliş Kolejinden Zarife Özçelik 1., Jan ve Suphi Beyluni Anadolu Lisesinden Kader Gezgin 2., Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinden Meryem Çobancı 3. oldu. 
Kutlamanın ardından Jan ve Suphi Beyluni Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan resim sergisi açılışı gerçekleştirildi.
Sergi açılışı; İlçe Kaymakamı Murat Kütük, Samandağ Belediye Başkan Vekili Tahsin Demir ve protokol üyelerinin katılımıyla gerçekleşti. Yapılan resimleri inceleyen Kaymakam Kütük ve beraberindekiler, yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı. 
Öğrencilerin, Okul Görsel Sanatlar öğretmenleri Demet Ekşi ve Fatma Topçuoğlu gözetiminde farklı tekniklerle hazırladıkları resimler büyük beğeni aldı.
Foto-Haber:Neslihan Sağaltıcı

Editör: TE Bilişim