Samandağ Gençlerbirliği Spor Kulübü Süper Amatör Ligde verdiği başarılı mücadelenin sonucu olan şampiyonluk kupasını gecikmeli de olsa aldı.
Yapılan itirazın değerlendirilmesi ve konfederasyon seçimlerinin araya girmesi nedeniyle Samandağ Gençlerbirliği takımı ligin bitmesinden yaklaşık 3 ay gibi bir süre sonra futbolcuların elinde yükseldi.
Samandağ Gençlerbirliği futbolcuları, yöneticileri ve taraftarlarının katılımıyla düzenlenen şampiyonluk kutlamaları şehir turu ile başladı. 
Kutlamalar, kupa töreni ve ardından Mehmet Yaşar Nalbant Konseri ile devam etti.
Samandağ ilçe stadında düzenlenen Samandağ Gençlerbirliği kupa törenine CHP Hatay Milletvekili Serkan Topal, Samandağ Belediye Başkanı Refik Eryılmaz, Ak Parti Samandağ İlçe Başkanı Semir Özdemir, CHP Gençlik Kolları Başkanı Bünyamin Reyhanoğulları, Samandağ Muhtarlar derneği Başkanı Mahir Cebburoğlu, Samandağ Gençlerbirliği Spor Kulübü Onursal Başkanı Turgay Abacı, Kulüp Başkanı Süleyman Bedir Abacı, Kulüp Yöneticileri Hikmet Suadiye, Fevzi Yüksek, Yusuf Aslan, Ferit Sağ, Doğan Sağaltıcı, Kulüp Kurucusu ve Antrenör Umut Çakır, Teknik Direktör Orhan Köziğ, iş insanları Ali Yalnız, Munip Fırıncıoğulları, Hatay ASKF Başkan Yardımcısı Hayreddin Fırıncıoğulları ve Hatay ASKF Saha Komseri Haluk Görün ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Törende konuşan Samandağ Belediye Başkanı Refik Eryılmaz, “BAL Ligi'ne yükselerek ilçemize bu gururu yaşatan Şampiyon Samandağ Gençlerbirliği Spor Kulübü futbolcularını, teknik heyetini ve yönetimini tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum.
Güzide kulübümüz Samandağ Gençlerbirliği Spora BAL Liginde başarılar diliyorum.” dedi.
CHP Hatay Milletvekili Serkan Topal, konuşmasında “Hatay Süper Amatör Ligde Şampiyon olarak ilimizi BAL Liginde temsil etmeye hak kazandı. Şampiyonlukta emeği geçen; futbolcu kardeşlerimizi, teknik heyeti, yönetim kurulu başkanı ve üyelerini, onursal başkanı ve çok değerli Samandağ Gençlerbirliği Spor taraftarlarını kutluyor, başarılarının BAL Ligi'nde de devam etmesini temenni ediyorum. Şampiyonluk, Hatay'ımıza ve Samandağ'ımıza hayırlı olsun.” ifadelerine yer verdi.
Samandağ Gençlerbirliği Spor Kulübü Başkanı Süleyman Bedir Abacı, herkese hoş geldiniz dileklerinde bulunarak “Öncelikle bu kupanın alınmasında emeği olan bütün yönetici arkadaşlarıma, onursal başkanıma, teknik kadroma ve yüreğini ortaya koyarak, canını dişine takarak büyük bir özveri ve emekle bu kupayı ilçemize kazandıran, onurlu, gururlu, dik duruşlu bütün Samandağ Gençlerbirliği futbolcularımın tek tek alınlarından öpüyor ve çok teşekkür ediyorum.” dedi.
Gençlerbirliği Spor Kulübü Onursal Başkanı Turgay Abacı, çok önemli ve tarihi bir şampiyonluğa imza attıklarını belirterek “Bu gün bu kupayı almanın haklı gururunu yaşıyoruz.  Bu başarıda çok ciddi emekleri olan yönetici arkadaşlarıma, futbolcu arkadaşlarıma, Samandağlı iş insanlarına, yürekten teşekkür ediyorum. Maddi ve manevi yanımızda olan Değerli Belediye Başkanımıza, Sayın Milletvekilimiz Serkan Topal’a, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Lütfü Savaş’a, bu organizasyonun düzenlenmesi için otobüs gönderen Mersin Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Vahap Seçer’e Samandağ’ dan kucak dolusu sevgiler gönderiyor, çok teşekkür ediyorum. Belediye Başkan Yardımcısı Sayın Timurlenk Bozoğlan’a, Yalnızlar otomotiv ailesi adına Sayın Ali Yalnız’a, Simon Otel Sahibi Sayın Rafi Geyik’e ve ailelerimize çok teşekkür ediyorum.” dedi.
Konuşmaların ardından kupa büyük coşku ve heyecanla futbolcuların ellerinde yükseldi.
Törenin ardından O Ses Türkiye yarışmalarından da tanıdığımız Mehmet Yaşar Nalbant sahneye çıktı. Nalbant, seslendirdiği birbirinden güzel parçalarla büyük beğeni topladı. Kutlamalar, geç saatlere kadar coşkuyla devam etti.
Foto-Haber:Neslihan Sağaltıcı

Editör: TE Bilişim