Hatay Valiliğince düzenlenen su sporları merkezi ile Hatay Büyükşehir Belediyesince düzenlenen Arsuz Madenli Yat Limanı Uluslararası giriş-çıkışlara açık Daimi Hudut Kapısı oldu.                                                                    
Cumhurbaşkanı kararları Resmi Gazete'de son dakika haberi olarak duyuruldu.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla 20 Kasım 2021 tarihli Resmi Gazete 4819 No’lu karar sayısıyla yayımlanan kararda “Hatay İli, Arsuz İlçesinde bulunan Madenli Yat Limanının uluslararası giriş-çıkışlara açık daimi deniz hudut kapısı olarak tespitine, 5682sayılı Pasaport Kanununun 1. maddesi gereğince karar verilmiştir.” ifadelerine yer verildi.
KARARI İLK MİLLETVEKİLİ ÖZEL DUYURDU  
Arsuz Madenli Yat Limanı’ nın Daimi Hudut Kapısı olduğunu ilk olarak Ak Parti Genel Merkez Disiplin Kurulu Başkanı ve Hatay Milletvekili Abdulkadir Özel, sosyal medyada yaptığı paylaşımla duyurdu. Özel, paylaşımında “Arsuz Madenli Yat Limanımız Uluslararası giriş-çıkışlara açık Daimi Hudut Kapısı olarak ilan edilmiştir. İlimizin turizmine çok değerli katkılar sunacak olan bu karardan ötürü Sayın Cumhurbaşkanımıza şükranlarımızı arz ediyoruz. Hatay için durmak yok, yola devam… 5682 Sayılı Pasaport Kanunu Madde 1 –Türk vatandaşları ve yabancılar Cumhurbaşkanınca tayin olunan yolcu giriş - çıkış kapılarından Türkiye'ye girip çıkabilirler. İlimizden Uluslararası yolcu taşımacılığı için gereken bütün bürokratik koşulları gerçekleştirdik. Hayırlı olsun. Arsuz Madenli Yat Limanımız da artık uluslararası alanda yabancı misafirlerimize açık bir yat limanı olarak hizmet verecektir. Güzel Arsuz’ umuz için yeni turistik tesislerin ve işletmelerin müjdesini de yakın bir zamanda vereceğiz. Çok yakında…” ifadelerine yer verdi. 
Foto-Haber:Neslihan Sağaltıcı

Editör: TE Bilişim