Samandağ’da Belediyelerin yapması gereken işler yıllar boyunca ihmal edildiğinden maalesef bizler de sürekli yol ve su sorununu dile getirmekten öteye gidemiyoruz.
Oysa gönül isterdi ki daha farklı talepleri dile getirelim.
Sosyal sorumluluk Projeleri, Kültür Sanat Faaliyetleri talep edelim. Dayanışma özellikle bu zorlaşan hayat şartlarında geçim sıkıntısı yaşayan vatandaşlar için atılacak adımlar talep edelim.
Ama maalesef biz hala yıllar yılı çözülemeyen sorunlar etrafında dönüp duruyoruz. 
Her ne kadar su sorunu için adımlar atılmış, ana arterlerin yapımı ile ilgili çalışmalar hızlanmış olsa da Samandağ’da ara sokaklarda durum hiç iç açıcı değil.
42 mahalleden oluşan ilçemizde genel anlamda bakıldığında yapılan yolların oranı yapılması gereken yollara oranlandığında bir arpa boyu yol alınmamış gibi duruyor.
Sutaşı, Çöğürlü, Tekebaşı, Koyunoğlu, Kuşalanı, Mızraklı, Karaçay, Değirmenbaşı ve daha birçok mahallede yol ortasındaki çukurlar vatandaşı çileden çıkarıyor.
Hatta vatandaş o kadar umutsuz ki altyapının bitirilip sağlam yolların yapılacağına inanamıyor ki “yama yollara bile razıyız” demeye başladı. 
Mahalle sakinleri yağışlı havada su dolan, yağışsız havada toz üreten ara yollardaki çukurlardan isyan ediyor.
Yavaş yavaş düzelmeye başlayan havalarla birlikte bir an önce yolların yapılamasını istiyor. 
Sutaşı Mahallesi’nde kime sorsak yollardan şikayet ediyor. Mahallede iki kurum da sınıfta kalmış durumda biri Karayolları, diğeri de Samandağ Belediyesi.
Ahmet Taner Kışlalı Caddesi yani Samandağ- Yayladağı yolu olarak bildiğimiz kadarıyla karayollarına bağlı yol için vatandaşlar “Bu yolun ahı gitmiş vahı kalmış.  Her yağmurda mahallenin ortasından sanki Asi Nehri akıyor. İşin garibi berbat haldeki bu yolda gelip Belediye masraf yapıp kaldırım yaptı. Yolun bu kadar berbat olduğunu görmüyorlar mı?” serzenişinde bulundular.
Diğer mahallelerimizdeki vatandaşlarımızın serzenişleri de aynı yönde. Tozdan, çamurdan bıkmış durumdalar. Bir an önce yollarının yapılmasını istiyorlar. Vatandaşlar “Yapmayacaklarsa seçimde de gelip oy istemesinler. Mazeret duymak istemiyoruz, hizmet istiyoruz.” diyor.
Foto-Haber:Neslihan Sağaltıcı

Editör: TE Bilişim