Samandağ Belediyesi Şubat Ayı olağan Meclis toplantısı Refik Eryılmaz’ın programı dolaysıyla yerine Meclis Üyesi Cem Tamimi başkanlığında gerçekleştirildi.
Belediye Hizmet Binası hizmet binasında geçtiğimiz Cuma günü gerçekleştirilen toplantıda 2 gündem maddesi görüşüldü.
Bir önceki meclis tutanak özeti görüşülerek oy birliğiyle onaylandı. 
Mart Ayı Belediye Meclisi toplantısının            
4 Mart 2022 Cuma günü saat 15:00’da yapılmasına oy birliğiyle karar verildi.
Gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından toplantıya başkanlık eden Samandağ Belediye Meclisi Başkan Vekili Cem Tamimi, çok ciddi sorunları olduğunu, halkın sıkıntı yaşadığı sorunlardan ilçede yaşayan insanlar olarak kendilerinin de yaşadığını, fakat bir farkla kendilerinin çözüm merciinde olduklarını belirtti. Tamimi, konuşmasının devamında “ Elimizin ulaşabildiği kadar sorunlara çözüm üretmek için mücadelemizi yapıyoruz. Güzel günler inşallah olacak tabi ki. Fakat bazı şeyler sandığımız kadar hızlı gelişmiyor. Elimizden gelenin yapıldığının bilinmesini istiyorum.” dedi.
“ELEKTRİK SORUNU ÇÖZÜLMEZSE BUNDAN SONRA BEDELSİZ YER TAHSİSİNE ‘EVET’ DEMEYECEĞİM”
Meclis Başkan Vekili Tamimi, konuşmak istediği üç konu olduğunu söyleyerek, birincisinin elektrik sorunu olduğunu ifade ederek “ Elektrik özelleştirildiğinden beri maalesef bizim ilçemiz özelinde bayağı sıkıntılar var. Daha önce devlete bağlı iken, kamu eliyle hizmet üretilirken sanki daha iyiydik. Biz burada meclis olarak üzerimize düşen vazifeleri yerine getiriyoruz. Özel şirket, yatırım programına almak için bedelsiz yer istiyor. Hepimiz imza atıyoruz, onaylıyoruz. Zaten partimizin Genel Başkanı faturalar konusunda bu kadar zam yapılmaması konusunda bazı uyarıları vardı. Yine de bu özel şirket zam üzerine zam bindiriliyor. Ama biz gerekli hizmeti alamıyoruz. Bu şekilde devam ederse ben kendi şahsım adına bir daha bedelsiz yer tahsisi konusunda ‘evet’ oyu vermeyeceğimi beyan etmek istiyorum. Benimle aynı fikirde olan meclis üyesi arkadaşlarım da var. İnşallah bu şekilde olmasına bu şirket son verir. Yoksa işler şimdiki gibi devam etmemeli.” dedi.
“İHALEDEN SONRA KENDİ ALANIMIZ OLSUN OLMASIN YOLLARI YAPMAK İÇİN ÇABALAYACAĞIZ”
Belediye Meclis Üyesi Tamimi, mezarlıklar sorunu ve yolların durumuna da değinerek, konuşmasında “Hatsu’nun eşip bıraktığı yollarla ilgili yaptığımız bir parke ihalesi var. Bu ihale ile kendi görev alanımız olsun olmasın ihaleden sonra inşallah yolların yapılması için bir çabamız olacak. Hatsu eşti yapmadı buna çok fazla takılmıyoruz. Artık biz imkanlarımız doğrultusunda bunları yapmak için mücadele edeceğiz. Başkanımızın ve buradaki meclis üyesi arkadaşlarımızın hepsinin bu konuda gerekli hassasiyeti gösterdiğini biliyorum.” dedi.
“BİZE GÖRE ÇOK KISA BİR SÜREDE ÇÖZÜLEBİLECEK BİR KONU”
Mezarlıklar sorununa da değinen Tamimi “Hatay Büyükşehir Belediye Başkanımızla görüştük. Bize sözler verdi, ‘kolaylıkla çözülebilecek’ dendi ama maalesef bu konuda ilerleyemedik. Bizim Büyükşehirde meclis üyesi arkadaşlarımız sürekli istişarelerde bulunuyor, görüşmeler yapılıyor. Yer tahsisi ile ilgili bir yer vardı olmadı. Başka bir yer oldu. Bize göre çok kısa bir sürede çözülebilecek bir konu. İki tane iş makinesinin girip etrafının düzenlemesiyle çözülebilecek bir konu. İstişareler devam ediyor. Bakalım belki de meclis üyesi bir arkadaşımızın Ankara’ da yapacağı görüşmeler ile daha da hızlandırılabilecek diye düşünüyorum.” dedi.
Foto-Haber:Neslihan Sağaltıcı

Editör: TE Bilişim