Memleket Partisi 29.08.2021 Tarihinde Antakya Helena Center'de 1.Olağan Kongresini yoğun katılımla gerçekleştirdi. 
Kongreye Genel merkezi temsilen Genel Başkan Yardımcıları İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi ve Prof. Dr Nurdan Demirbağ, yanısıra Genel Sekreter Yardımcısı Mevlüt Dudu katıldı. 
Yapılan seçimde Kurucu İl Başkanı Hüseyin Ata Kaşgöz güven tazeleyerek tekrar il başkanı seçildi. 
Samandağ özelinde ise Kurucu il Başkan Danışmanlığı yanında Samandağ Kurucu İlçe Başkanı Kamu ve Siyaset Bilimi Uzmanı Ufuk Can (İl Başkan Danışmanı - İl Yönetimi ve Kurultay Delegeliğine), İş insanı Dilek Arat (İl Başkan Yardımcılığına), Dt. Ziya Altay El Kasım (Disiplin Kurulu Başkanlığına), İnsanı Yahya Eren (İl yönetimine) seçilerek aktif göreve getirildi.
İl Başkan Danışmanı Ufuk Can yaptığı açıklamada “Genel Başkanımız Sayın Muharrem İnce'ye  haince kurgulanan tuzak ve algı operasyonunu yaratanlar halkın oyuna sahip çıkamadıklarını kendi dilleriyle kabul etmişlerdir. Söyleyecek sözü değiştirecek gücü olmayanların siyasi arenada yıllardır halkımızın sırtından geçindikleri ayan beyan ortada durmaktadır. İktidarın muhalefetten, muhalefetin iktidardan memnun olduğu 19 yıllık süreçte halkımız çok bedeller ödedi. Artık durum değişiyor halkımız bu tiyatral siyasi tabloya yeterince tahammül etti. Özelde Samandağın sorunlarını, genelde Türkiye'nin sorunlarını net biliyoruz. 
Projelerimiz,  çözüm önerilerimizle seçimlere hazırlanıyoruz. İktidar engellemiş, muhalif düzen partileri engellemiş, basın susturulmuş,  siyasallaşan yargı sopa yapılmış kimin umrunda... 
Biz cumhuriyetçi demokratlar olarak Kuvayı Milliye ruhumuzla her bedeli ödemeyi göze alarak çıktık bu yola. Bu kentin en güzel hikayesini yazmaya, Türkiye’nin makus kaderini değiştirmeye geliyoruz.” İfadelerine yer verdi.
 

Editör: TE Bilişim