Mevlüd ve Pelin Oruç’un kuruculuğunu yaptığı Orontes Kitabevi bir etkinliğe daha ev sahipliği yapacak.
28 Ocak 2023 Cumartesi günü Orontes Kitabevinde gerçekleştirilecek “Söyleşi & İmza Günü” etkinliğinde Yazar Meryem Fehime Oruç okurlarıyla buluşacak.
Öykü ve şiir dalında eserler veren Samandağlı yazar Oruç’un İnsancıl Yayınları, Ceren Kitap ve Bando Yayınlarından çıkmış 6 tane kitabı bulunuyor.
Meryem Fehime Oruç’un kitapları arasında yer alan Yarına Miras’ ta Yazar Eleştirmen Cengiz Gündoğdu şu ifadelere yer veriyor:
İstanbul'da, insanları oradan oraya taşıyan taşıtlar var ya, o taşıtlardan birinde görebilirsiniz onu. Yağmurda hızlı hızlı yürüyenlerin arasında da olabilir.
İstanbul'dan Antakya'ya giden bir taşıtta belki yan yana oturdunuz. Diyelim bir toplantı... kadınların özgürlüğü eşitliği konuşuluyor. O toplantıda çakmak çakmak gözleriyle görebilirsiniz onu.
Deniz gören evine çekilip, öznel dünyasının kıskacında yaşamaz o. Hep insanın, çalışan, ter döken, üreten, elleri, ayakları nasırlı, zamandan önce yaşlanmış, azıcık korkak, azıcık yürekli, yazın sıcağında, kışın evini nasıl ısıtacağını düşünürken üşüyen insanını yanındadır.
Meryem Fehime Oruç, kendinden yola çıkıyor. Ama kendinde kalmıyor, insanileştiriyor. Seni anlatıyor. Ama sen acı çekmemişsen, ihanete uğramamışsan daha ötesinde sesin sömürülen, acı çeken horlanan, kalabalıkta dayak yiyen insanı duyumsamıyorsan, bu eser senin değildir.
Meryem Fehime Oruç, yaralı, kanlı eli, tiksinmeden avucuna alan bir şair... Bunu unutma.
- Cengiz Gündoğdu, İnsancıl Dergisi Ocak 2008
 Haber:Neslihan Sağaltıcı
 

Editör: TE Bilişim